tisdag 29 december 2009

Uppror mot bödeln

I staden Sirjan i södra Iran uppstod våldsamma protester när polisen arrangerade en offentlig avrättning av två män genom hängning. En upprörd folkmassa körde iväg bödeln med stenkastning och skar ner brottslingarna som dinglade fram och tillbaka i galgen. En av männen ska ännu ha varit vid liv.

Polisen fick förstärkning och öppnade eld mot demonstranterna varvid flera personer dödades. Enligt obekräftade uppgifter ska de två fångarna åter gripits och hängts upp.

NCR-Iran, Spydpigen

I Malmö firade 600 shiamuslimer sorgehögtiden Ashura till minne av Muhammeds barnbarn Husseins död år 680. Samtidigt pågår uppror mot den shiamuslimska regimen i Iran. Visserligen håller demonstranterna i Iran svarta fanor och ropar Allahu akbar, men vad kan de annat göra? Islam är ett farligt gift, det är dödsstraff på att ens tänka att det skulle vara något fel på den "religionen".

Shiamuslimerna i Malmö som firar Ashura, varför är de här, om de är så förtjusta i sin religion? Den härskar ju oinskränkt i deras hemland. Kan de vara så att de flydde från islams förtryck, men när de kommer hit blir de plötsligt stora muslimer?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar