fredag 18 december 2009

De tiger om pöbeln och kritiserar polisenDocument.no skriver att de journalister som kritiserar polisens agerande under klimatmötet i Köpenhamn inte har rent mjöl i påsen, dvs man har en politisk agenda. Danska polisen skulle bevaka 30.000 personer och visste att det bland dem dolde sig människor som bara kom för att ställa till med bråk. Det var inte möjligt att särskilja dem från de vanliga demonstranterna. Att underlåta att berätta om polisens svårigheter är att ställa upp bråkmakarnas villkor.

Men enligt vissa närmar det sig ett demokratiskt sammanbrott, eftersom det inte fanns tillgång till toaletter. Välfärdsstatens barn förväntar WC, varmt underlag och läkarvård när de går i demonstrationer tillsammans med våldsmän.

Efter drottningens galamiddag: despoterna dansar på bordet
President Chavez fick taket att lyfta

1 kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Hämnden är tydligen ett viktigt medel i politiken:

"Väl inne genomfördes inte gripandet utan de fyra läste i stället upp en text riktad mot den danska polisens agerande vid demonstrationerna i samband med klimatmötet i Köpenhamn.

Vi vill att folk ska få upp ögonen för hur yttrandefriheten kränks i Danmark just nu. Danmark är inte längre en demokratisk stat, sa en av de fyra innan de lämnade platsen.

De fyra ska ha blivit gripna utav polisen vid demonstrationerna i Köpenhamn. "

Ung Vänster tänkte gripa danske konsuln, Helsingborgs Dagblad
http://hd.se/landskrona/2009/12/18/ung-vanster-tankte-gripa-dansk/

Skicka en kommentar