torsdag 31 december 2009

Ett nytt år, ett nytt rättsfall

Från Klein Verzet:

2009 är strax över, det år som såg vetenskapen om den globala uppvärmningen och klimatförändringarna grundligt misskrediterad. Det nya året kommer att få en flygande start med den holländske politikern Geert Wilders inför domstol för "anstiftan till hat och diskriminering".

Det har alla ingredienser för att bli ett stort spektakel. Wilders advokat, den berömde/ökände advokaten Bram Moszkowicz har meddelat att Theo van Goghs mördare, Mohammed Bouyeri, kommer att kallas in som vittne.

Under tiden undrar folk över effekterna av utgången i målet: Vad händer om Wilders blir dömd?

Om Wilders förklaras skyldig, kommer det att sätta stopp för hans politiska möjligheter att bekämpa islam. Eftersom han då kommer att hindras vara en fungerande politiker. Men det går sedan ännu längre. Eftersom det i så fall från och med då också kommer att vara en brottslig handling att kritisera islam. Muslimer kan när som helst känna sig "kränkta", "hatade" och "diskriminerade". Domare måste i sådana fall ta hänsyn till domen mot Wilders. Detta kommer inte bara skära av de politiska medlen att bekämpa islam i Nederländerna, men även den offentliga debatten om islam kommer att gå under jorden.

Eller ännu värre: då återstår en våldsam kamp mot islam som den enda möjligheten. För det blir vi skyldiga tack vare en domstol med en politisk åsikt.
Idag nådde oss nyheten att i Nederländerna bor totalt 1,1 miljoner människor som har ett "dubbelt pass", varav de flesta är (surprise, surprise) turkar och marockaner. Just vilken effekt detta har på det nederländska samhället blev exemplifierat i dag. En koptisk spårvagnsförare i Amsterdam blev tillsagd av domstolen att han inte öppet kunde bära en kedja med ett kristet kors. Han hade gått till domstol för att han fått en reprimand av sin arbetsgivare, som för övrigt tillåter muslimska kvinnliga spårvagnsförare att bära hijab, och hävdade diskriminering på religiösa grunder. Men domstolen fann sin väg runt denna invändning:
Domstolen sade om trafikbolagets uniformsregler, att säkerhet och ett professionellt utseende är inte orimligt. Dessutom är alla halsband förbjudna, inte bara dem med religiösa symboler, sa domstolen.
En sådan feg förebyggande kapitulation förtjänar inte någon kommentar. Den förtjänar föraktfull tystnad och lite kontemplation. Sådan är den rådande tillståndet i det traditionellt liberala, toleranta, fritänkande Holland. Vilken skam ...

Klein Verzet

2 kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Usch! Så bara om en ynka månad kan det vara totalt haram att kritisera islam inom hela EU. Men hellre vara politisk fånge än en ryggradslös gummirygg i frihet.

Demokratbloggen sa...

Ush!

Vi är också på väg åt samma håll, och fort går det!

Skicka en kommentar