tisdag 15 december 2009

Snabba, enkla tips om herrgårdar och moskéer

Skandinaviens största moské, den stora moskén på Rosengård i Malmö har fått nya ägare. Den libyska organisationen World Islamic Call Society har tagit över fastigheten och gör därmed reklam för Libyens ledare Muammar Kadaffi.

"Den muslimska friskolan Ögårdsskolan ligger numera under en internationell terrorists makt," skriver bloggen Muslimska friskolan, som också berättar att i Fittja vill församlingen vid moskén ha böneutrop från minareten på fredagar. Fittja ligger i Stockholmsförorten Botkyrka där majoriteten av invånarna har utländsk bakgrund, och där liksom i Rosengård i Malmö oheliga allianser har avslöjats mellan vänsterextrema AFA och muslimska ungdomsgäng.

Jag kom att tänka på den här bloggens namn, "pophöger" - kan det ha något samband med "högerpopulism"? Inte riktigt vad jag tänkte mig, det var mer menat som en motsats till den fisförnäma kulturvänsterns åsiktsmonopol. Ungefär att ha lov att säga att viss sorts modern konst är kejsarens nya kläder.

Hur som helst brukar t.ex. de som inte vill ha böneutrop ur skrällande högtalare på minareter betecknas som högerpopulister, vilket tydligen är menat som ett skällsord. Men sådana där etiketter är inte till någon större hjälp, vad det handlar om är att kämpa för vår frihet och upplysning, att ha lov att tänka själv, till skillnad från anhängarna av diverse ismer som nazism, kommunism och islam(ism).

"Och om man ska hårddra det så är den som mest ser islam som något farligt en evangelikal, äldre, lågutbildad, pastor kopplad till republikanerna och boende i landsbygd," skriver den kristna tidningen Dagen om en amerikansk undersökning. Särskilt lågutbildade kan de där pastorerna ändå inte vara, förmodligen har de reda på vad som står i Koranen och därför reagerat med en berättigad rädsla, det som är så populärt att beteckna som "islamofobi".

Visst är islam farlig. Bevisen hopar sig. Mordet på ledaren för Frälsningsarmén i Pakistan var en hämnd för Muhammed-karikatyrerna. Dags att likställa islam med nazismen.

Det är inte bara moskéer som oljeshejkerna köper, Sveriges rikaste finansman heter Mohammed Al-Amoudi. Vad har pengar att göra med tillväxten av radikal islam? Hundratusentals muslimer invandrar till Sverige. Vad väntar i framtiden?

Läs också: Tvärstopp för det demoniska samförståndet mellan tokvänster och muslimer

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du måste ha andra källor än den du länkar till, när du påstår som ett faktum, att mordet på ledaren för Frälsningsarmén var en hämnd för Muhammed-karikatyrerna. Artikeln i Dagen ger inget stöd för ett sådant påstående.

Knute sa...

"Mannen som er tiltalt for å ha drept nordmannen Bo Brekke i Lahore, hevder andre utførte drapet som hevn etter de omstridte karikaturtegningene av profeten Muhammed."

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3422717.ece

Skicka en kommentar