tisdag 1 december 2009

Godhetsindustrins fantasier

En fattig men hederlig familj fostrar inga butiksrånare. Inte heller några mordbrännare eller våldtäktsmän. Men det beror förstås på vad man lägger in i ordet "heder". Knarkare, tjuvar och banditer har lite andra hedersbegrepp än tio Guds bud och Jesu bergspredikan som vår lagstiftning bygger på.

Narkotika och sprit kan få en god uppfostran att blekna och leda in en ung människa på brottets bana. Politiska och religiösa idéer likaså, att det är rätt att stjäla från de rika, eller rätt att våldta kafirernas döttrar. Att det är rätt att använda våld för att bekräfta sitt politiskt/religiöst uppblåsta ego. Marx och Muhammed är behändiga att ta till för personer med denna läggning.

"Nyhetsrapporterna och de starkt känsloladdade reportagen om hedersvåld sköljer genom landets medier i en aldrig sinande ström," skriver DN. "Samtidigt misshandlar och dödar avsevärt fler svenska män – nästan alla på fyllan – 'sina' kvinnor. Räknat i antalet våldsoffer är det ett (minst) tio gånger större samhällsproblem, men likväl blir det aldrig nyheter."

Nåja, det är inte hela bilden. En representant för norsk polis illustrerar detta genom att försäga sig i en TV-intervju: han säger att polisen ”hade användning av tolkar i de flesta saker de hanterade”.

12 kommentarer:

Demokratibloggen sa...

Jag såg att de rapporterade om familjevåldet på morgon-TV idag, och så illustrerade de snacket med att lägga in vita skådisar med genomsvenskt utseende, som skulle föreställa kvinnomisshandel.

Det är ju knappast representativt när bara två promille av svenska män slår. Det hade varit mer illustrativt med en rasande neger i den rollen i stället.

From Sweden with Grief sa...

Det är en skillnad mellan det vanliga våldet och det hedersrelaterade våldet, det är bara för journalister att läsa på läxan. Det skrivs mycket i perioder om misshandlade svenska kvinnor, men det väcker inte samma intresse längre.

Och som sagt, det är mer vanligt förekommande med våld i invandrarfamiljer än i svenska familjer, och barnmisshandeln är större i invandrarfamiljer också.

Det är väl dags att journalisterna skriver om våld mot kvinnor igen, men de ska lära sig vad våldet står för, försöker man tramsa bort det hedersrelaterade våldet då sviker man de utsatta kvinnorna och kunskapen och rättssäkerheten ökar definitivt inte!

Mats (Malmö) sa...

Läs vad Dick Erixon skriver om "Hedersvåld och fyllevåld" på sin blogg - daterat 1 december.
Enorma skillnader - mycket bra skrivet.

http://erixon.com/blogg/

Mats (Malmö)

Demokratbloggen sa...

Varför blandar du in marx i allting?

Riktig marxism kunde du hitta i den svenska socialdemokratins framväxt i början av 1900-talet.

Du förväxlar marxismen med leninismen, som är en folkförrädarideologi!

Knute sa...

Marx kan vara mycket, t ex att staten tar från de rika och ger till de fattiga. Men det finns ingen garanti för att staten skulle ge pengarna till de fattiga. Obama och andra socialister är bra på att förstatliga och fördärva människors motivation att arbeta. Politiker tycker det är kul att vara goda = slösa på skattebetalarnas vägnar. Det verkar som Marx förstod det där mot slutet av sitt liv när han sa att han inte var marxist.

Berit sa...

Jag talar naturligtvis för mig själv nu, men är rätt säker på att det gäller för Knute också:
När vi skriver om "kollektivism" i våra artiklar sitter vi inte alltid och petar med nyanserade förklaringar mellan marxism-fascism-leninism-socialism....de är alla kollektivistiska eller "commune-ismer" och för det mesta flyter de in i varandra där de tillämpas och de är alla barn av samma anda.

*Ett ekonomiskt system där industri och handel ägs och kontrolleras av regeringen...Socialism
*Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda men kontrolleras av regeringen.....Fascism
* Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda och kontrollerade privat....Fri företagsamhet.

Knute sa...

Det är intressant att vår blogg och Demokratbloggen kommer till samma slutsatser från skilda synpunkter. Som AntiJihad Norge skriver:

Den schweiziska folkomröstningen visar att kampen mellan islam och civilisasjon har ingenting, upprepar INGENTING, med höger-vänster-axeln att göra. Frontlinjen mellan civilisation och all ciivilisations kollektiva fiende går i sicksack längs den axeln.

"Det er ikke minst sveitiske feminister som har ledet kampen først med å samle inn underskrifter og deretter valgkampen foran selve folkeavstemmingen.

Når ble feminisme høyrepopulisme eller omvendt?

Det satans giftige avskummet som formidler og kommenterer nyheter i norske medier er så fastgrodd i sine egne forkvaklede begreper at det er ikke bryderiet verdt å slå inn skallen på dem en gang – det er bare vakuum bak den. Vi har sagt det før, men det tåler å gjentas: Kampen mellom islam og sivilisasjon har ingenting, gjentar INGENTING, med høyre-venstre aksen å gjøre. Frontlinjen mellom sivilisasjon og all sivilisasjons kollektive fiende går i sikksakk langs den aksen."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2009/11/moro-med-minareter.html

gäster sa...

AntiJihad Norge skriver:

"Det är väl inte så att dessa fantastiska så kallade 'berikarna' är kriminella, eller vad? Och kan de till och med vara överrepresenterade när det gäller brottslighet? Och vilket språk är det polisen behöver tolkar för? Är tolkning mellan engelska och norska, eftersom vi har så många kriminella britter (eller kanske nyzeeländare?) i Norge?"

Kostnaderna för tolkar inom det norska rättsväsendet har fullständigt exploderat under senare år och kommer för innevarande år uppgå till uppskattningsvis 150 miljoner. I Sverige är det knappast annorlunda hur än de "de goda" försöker vränga till det.

Jah Hollis sa...

Vad är ett "genomsvenskt utseende"? som nämns i den första kommentaren. Kan vi få en närmare beskrivning.

Berit sa...

Jan, artikeln är gammalså om du verkligen vill veta är det bäst att du vänder dig direkt till den som skrivit kommentaren. Klicka på namnet.

Knute sa...

Sveriges dystra våldtäktsstatistik visar ett samband mellan utdelade uppehållstillstånd och antalet anmälda våldtäkter.

99 procent av unga asylsökare är män.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/04/flest-valdtakter-i-sverige.html

Anonym sa...

Igår visade SVT en dansk dokumentär där tre danska kvinnor fick klä sig i huckla och känna sig i den situationen. Nu väntar jag på uppföljaren där tre muslimska kvinnor i Danmark får känna sig i situationen att gå på stan utan huckla. Men detta kommer troligen aldrig att inträffa eftersom det är alltid vi "västerlänningar" som skall "prova på"

Skicka en kommentar