tisdag 29 december 2009

Svensk blåögdhet utskrattad

"Kontrasten var ju total, man har varit tillsammans med sin familj, man har ätit gott, man har delat ut julklapparna, man har sett på Kalle Anka, man lever liksom i sin lilla bunker," fick man höra av en pastor på TV-nyheterna på tal om de fem pojkar från Afghanistan som på julafton dök upp i skogen utanför Sävsjö i Småland.

Vad är det för fel med att må bra och fira jul? Varför ska vi skuldbeläggas?

För övrigt stämmer inte snyfthistorien om att flyktingpojkarna åkt genom Europa i en container. De fick stiga av tåget i Sävsjö eftersom de saknade biljetter.

På TV kunde man att se att pojkarna inte var utmattade, och de log och gav varandra menande blickar. Svensk blåögdhet utskrattad.

Ett par kommentarer:

"Hur mår pastorn Jonas Nyström? Känner han sig inte lite dum, bara att dra i väg med utläggningar utan bakgrund, ja till och med utan grundläggande förståelse för tid och rum?"

"Dom kommer troligen från tält-lägret i Calais. Var dom ursprungligen kommer ifrån vet jag ej men dom bör ju utvisas till det land dom senast kom ifrån nämligen Danmark. Sedan blir det danskarnas uppgift att avhysa dem vidare till Tyskland och tyskarnas att sända dom tillbaka till Frankrike. Och så vidare tills dom slutgiltigt förpassas ut ur Europa."

Bild: An X-ray machine spots illegal immigrants

12 kommentarer:

Unknown sa...

Att du som sekulariserad materialist inte kan förstå ordet barmhärtighet det är en sak, men att håna den barmhärtige, det tar priset. Ta en pralin till i soffan. Dom gick en extra mil för en utsatt medmäniska. Vad gör du?

Knute sa...

Vad handlar liknelsen om den barmhärtige samariten om?

Den handlar inte om att man ska ta hand om människor i nöd, utan om etnicitet, att en samarit kunde hjälpa en jude. Men de politiskt korrekta prästerna politiserar och drar stora växlar på att samariten betalade för den sjukes övernattning på värdshuset. Vilket i deras tolkning innebär att han ska betala för hans uppehälle resten av hans liv, samt för hans anhöriga.

Den kristna moralen är att hjälpa de individer man stöter på i livet, inte en socialistisk moral där man hjälper människor på bekostnad av dem som utan att ha tillfrågats får betala notan via skattsedeln.

Att visa barmhärtighet är oerhört viktigt i kristendomen, att ta vara på sin nästa. Men vem är då min nästa? Att följa ett politiskt beslut och ta emot alla som söker asyl, fastän bara en tiondel av dem är riktiga flyktingar som behöver skydd?

Det är en missuppfattning av vad kristendom är. Det är inte rätt att vara god på andras bekostnad, de som ska betala kalaset. Det är inte kristendom utan socialism sådana präster predikar.

Schack sa...

Håller med om att det är trams att himmla med ögonen över våran 'blåögdhet'.
Visst, man kan ju anklaga pastorn för att inte ha varit kritisk nog, men just att han faktiskt tog emot tonåringarna är ju ett tecken på hur underbart bra ställt vi har det här i Sverige.
Att många faktistk kan tänka sig att ta emot en människa som (vad en själv vet) inte har någonstans att ta vägen när det är vinterkallt utomhus. Flyktingar eller inte, tycker jag att det var ett bra beslut utefter vad vi vet.

För övrigt har det inte kommit något officiellt slutgiltigt besked om att de faktiskt inte var flyktingar, utan endast att polisen tvivlade på deras historier. Som alltid saknar vi insynen i utredningen och omständigheterna för att kunna dra några slutsater utan att låta antaganden styra.

Knute sa...

Detta är det vanligaste sättet att ta sig till Sverige, den lönsamma människosmugglingen. Det är en brottslighet som måste bekämpas, t ex genom att röntga lastbilarna. En lukrativ bransch, låga straff, mycket pengar, hundra till tvåhundratusen kronor kostar det.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"Att du som sekulariserad materialist inte kan förstå ordet barmhärtighet det är en sak, men att håna den barmhärtige, det tar priset. Ta en pralin till i soffan. Dom gick en extra mil för en utsatt medmäniska. Vad gör du?"

Vilken barmhärtighet tror du muslimerna kommer visa dig den dagen dom tar över makten i vårt land (ligger närmare än vad du tror)? Tror du likt Orback att dom kommer vara snälla mot dig bara för att du var snälla mot dom? Sanningen är den att dom hånskrattar åt sådana begrepp som vänlighet och barmhärtighet. Det ser dom som en av fiendens största svagheter, en som dom gärna utnyttjar till sin egen fördel, liksom demokratin och religionsfriheten. Öppna dina ögon innan det blir försent istället. Ni när ormar vid er barm när ni gömmer dessa skäggebarn.

Knute sa...

Bra rutet Robin!

Anonym sa...

Rubriker som "muslimer våldtar","tar över" och i princip varje inlägg som manar till hat mot muslimer, kommentarer likt den fjortis-kommentaren ovan av robin, ...hur kan tillbringa hela sin tid på att smutskasta och demonisera ca 1/4 av världens befolkning, och hur mår man egentligen på kvällen när man vet att man med stor sannolikhet har skapat ännu större hat mot muslimer...
Ja himler metoden utan tvekan, upprepa en lögn tillräckligt många gånger och...den blir sanning, ni kommer dock inte lyckas, jag tror på den stora majoritetns sunda förnuft och tillräcklig intellektull förmåga att genomskåda lågstadieargumenten hämtade från himler och gänget.

Knute sa...

Upprepa lögnen om islams ofarlighet är vad PK-lobbyn sysslar med. Det är göra alla människor, både muslimer och andra, en otjänst att stämma in i den kören.

Knute sa...

Inom några få decennier kommer många europeiska länder att ha muslimsk majoritet.

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

Magnus sa...

Att ge dem härbärge så att de inte frös ihjäl är helt okej. Man kan väl inte jämföra det med beslut om dessa ska få stanna eller inte.

Jag anser att beslutet att ge dem härbärge var rätt, och anser man att det var fel för att deet är fel att vi låter alla stanna i Sverige tror jag att man blandar ihop saker. Man blandar även ihop saker om man anser att Nyströms agerande har något att göra med att dessa pojkar ska få stanna. Jag hade släppt in dem i värmen men tror inte att de bör få stanna.

Hur har denna kategori unga råd att komma hit mm?

Knute sa...

Visst var det okej att ge dem härbärge. Men inte att pastorn svalde deras berättelse och salvelsefullt gick ut med den i media.

Anonym sa...

Schysst sida jag hittat!
Kör hårt!
Sanningen måste fram helt enkelt...
Kristiina

Skicka en kommentar