tisdag 15 december 2009

Den italienska tokvänstern förstör Italiens rykte

I söndags skadades Italiens premiärminister Berlusconi svårt av en tung prydnadssak som en man kastade i ansiktet på honom i en folksamling i Milano.

Förmodligen var attacken en följd av den hatstämning som piskats upp av partiet Italia dei valori, som från början var ett missnöjesparti som surfade på hatet mot den korruption som avslöjades i Italien på 90-talet. Det är grundat av Di Pietro som var den mest kände åklagaren i de processerna.

Nuförtiden har partiet mer och mer tagit ställning som Berlusconihatarpartiet för att vinna väljare, skriver bloggen M20100. "Europeiska media och politiker av rena fördomar låter sig övertalas av italienska vänsterpolitiker att Belusconi är 'ett hot mot demokratin'."

Inte minst i Sverige har media svalt den italienska vänsterns propaganda med hull och hår. Typisk är rubriken i DN "Italien vill stänga kritiska sajter". Det handlar inte om censur, utan om sajter som uppmanar till våld mot Berlusconi. Inget konstigt alls, även i Sverige är uppmaningar till våld mot statsministern förbjudna. Eller har man glömt mordet på Palme?

Läs mer: Heja Berlusconi!

13 kommentarer:

Anonym sa...

ehhh... Alltså jag är emot våld, men jag kan ändå absolut inte tycka synd om Berlusconi och kan inte förstå att någon annan utom möjligtvis hans mamma kan göra det heller. Förstår inte heller hur man kan försvara en äcklig gammal korrupt gubbe. Det är lika illa att andra europeiska ledare inte säger ifrån till Berlusconi som att man inte säger ifrån till Kina. Vad vänstern beträffar så var det ju en sinnessjuk man som ensam låg bakom attacken, inte någon politisk meningsskiljaktighet.

Knute sa...

Anonym, det enda jag håller med om är att han är en gammal. Resten är halvsanningar.

Anonym sa...

Heja Belusconi! Äntligen en röst därute som ser frihetskämpen Berlusconi i sin rätta lyster och sken och som genomskådat den svenska vänsterjournalistiken - inklusive Claes Arvidsson nu senast häromdagen i SvD - vänsterindoktrinerade och ensidigt osakliga bild av politiken i Italien i allmänhet och Berlusconi i synnerhet. Självklart ska man inte tillåta anstiftan till våld och brott det styrs redan av gällande lagar i både Sverige, Italien och andra länder. I vissa är betydligt mindre tillåtet.Inte bara Palmemordet men även Lindh mm bör kommas ihåg.
Italien är ett föregångsland liksom hela Frihetspartiet. Landet är i kris men det är därför att Berlusconi lyckats och fortsätter att lyckas med sin politik och hans belackar står maktlösa och frustrerade och försöker alla knep som rättegångar mm mot Berlusconi och hans medpolitiker. Berlsuconi är demokratiskt vald och har rätt och skyldighet att fortsätta sin regeringspolitik tills väljarna säger något annat och inte politiskt färgade domare och en kommunistisk president mm.
Berlusconi har inte dömts till något brott och han måste kämpa på alla plan; fullständigt unikt att det ens tillåts och att han orkar.Beundransvärt!Otack är dock som bekant världens lön! Eller vill ni ha tillbaka Prodi och hans vänsterpack? äkta trotskister mm? Fantastiskt! Väldigt demokratiska typer...Sinnesjuk? Knappast - en man som hade planerat och tagit med sig flera tillhyggen hemifrån på morgonen - oklart och ännu outrett om vem som manat och tår bakom attacken - inte alls osannolikt att ngn är slutlig uppdragsgivare. Liksom att ingen ens allvarligt tror att hans hustru ensam skulle driva sin skiljsmässoprocess i tidningar - självklart är hon styrd bakifrån av politiska intressen - inte svårt att förstå att om hon lyckas få ut hälften av giftorättsgodset Berlusconis makt över sin företagsgrupp blir försvagad. Inte heller är an sjuk eller gammal. Ett kraftknippe till karl är han och dessutom en charmerande och galant sådan. Får endast Obama var det eller Sarkozy? Hallå - han har inte heller haft något som helst samröre med minderåriga finns inga bevis för detta. Den som kan visa på motsatsen ska kliva fram -annars sitta ner och hålla tyst och inte slänga sten i den berömda glasburen! Pravda? lär och försök sök sanningen i detta mediamörker!

John H. Moberg sa...

Berlusconi diskvalificerar sig själv genom sina korkade uttalanden och fåniga kommentarer i diverse sammanhang. Dessutom så äger han en stor maktapparat i form av TV-bolag. Denna maktapparat använde han i valkampanjen för att stärka sin egen ställning. Hans manipulerande genom ändringar i lagen för att undgå åtal för korruption gör honom heller inte speciellt trovärdig. Man behöver inte vara vänstervriden för att kritisera den mannen,oavsett vad han uträttat inrikespolitiskt och vad väljarna tycker om honom.

Anonym sa...

Att uppmana till våld mot politiker eller andra vanliga människor måste på alla sätt förhindras.
Att facebook tillåter 10.000 heja rop på attacken, är en skandal. Alla skulle åtalas!!

Anonym sa...

En sak måste du ha klart för dig, vill en italiensk domare stänga sajter så är det censur, det finns andra lagar som är tillämpliga på hot och uppmaningar till våld.
Jämför inte med Sverige, för vi censurerar inte sajter. Det som kan hända i Sverige är att den som hotar på internet blir åtalad för hotet inte att sajten stängs, en väsentlig skillnad.
Sen är det inte "tok vänstern" som förstör Italiens rykte det klarar Berlusconi helt på egen hand.

alor

Anonym sa...

Vadå halvsanningar? Han har ju för helvete fått sig immun mot brott han begått! Han springer undan rättvisan varje gång med nya lagar osv! Den enda som ger Italien dåligt rykte är han själv.

Mac sa...

Alltså, jag förstår inte vurmandet för Berlusconi inom moderaterna och hos dylika högermänniskor. Jag är övertygad liberal och anser att Berlusconi verkligen är en korrupt gubbe. Bara att införa lagar för att slippa åtal för korruption är korrupt så det skriker om det! Sluta skyll på tokvänster och öppna upp ögonen själva!

Anonym sa...

Vilket rykte är det tokvänstern förstör? Att Italien är en stabil och välfungerande demokrati? Tips: Tro inte på rykten.

John-H.Moberg sa...

Svar på inlägget från 16 december 2009 04.28

Antar att du anser att alla som är emot Berlusconi är kommunister. I så fall är det omöjligt att föra en vettig diskussion med dig. Att den käre premiärministern sen må vara ett kraftknippe till karl betyder inte att han är oförvitlig och osårbar. Diktatorsfasoner hör inte hemma i en demokrati.

Knute sa...

John-H.Moberg, om nu den anonyme kommentatorn från 16 december 2009 04.28 inte hör av sig, så vill jag gärna framföra att jag inte hittar något i hans inlägg som säger att "alla som är emot Berlusconi är kommunister". Så det där med "vettig diskussion" faller tillbaka på dig själv. Det du kallar "diktatorsfasoner" kan också ses som ett försvar för rättssamhället och demokratin. Det vore bättre att bekämpa maffian än en folkvald politiker. Att Italiens rikaste man är statsminister sticker kanske i ögonen men han kan vara bra för det.

John-H.Moberg sa...

Knute, inlägget jag kommenterade andas vänsterhat lång väg. Dessutom är det inte ovanligt att Berlusconi kallar sina motståndare för kommunister. Läs lite mellan raderna också och lägg ihop två och två så ser du kanske vad jag ser. Nu får författaren naturligtvis ha vilka åsikter han/hon vill, men vad jag menade var att en människa som är så kategoriskt vänster-anti är det omöjligt för mig att diskutera med. Märk att jag i mitt inlägg aldrig nämner Italiens politiska förflutna eller utmålar Berlusconi som faschist. Vad jag i första hand vänder mig emot när det gäller Berlusconi är att han vill se sig själv som stående över lag och rätt. Han har bevisligen lyckats få igenom lagändringar som gör honom immun mot åtal för korruption. Man kan undra varför. Sen tycker jag som du att det är viktigt att bekämpa maffian. Det borde ligga i premiärministerns intresse att den kampen förs på ett mera verkningsfullt sätt. Att han gjort en del bra för landet, betvivlar jag absolut inte. Men frågan är om det räcker för att rättfärdiga hans diktatorsfasoner.

m sa...

John
Berlusconi har inte gjort några särskilt "korkade uttalanden". Det vinklas kraftigt i media och översätts rent felaktigt. Berlusconi är ju ingen "riktig" politiker som väger sina ord på guldvåg. Det är väl första lektionen i politiker-broiler-skolan som politiker-änmen vanligtvis går i. Han pratar normalt med folk och då betyder tonfall och sammanhang allt. När det sedan tas ur sitt sammanhang, översätts med lite extra piff och presenteras som en skandal ser något som var oförargligt väldigt konstigt ut.
När det gäller det TV-bolag Berlusconis familj har del i så är det absolut inte någon "maktapparat". Oppositionen kontrollerar noga att ingen propagnada görs och i valtider extra mycket så att Berlusconi skulle "stärka sin egen ställning" genom TV-bolaget är rent trams.
Dessutom har italien nu gått över till digital-TV och eterutrymmet är inte längre begränsat som tidigare.
Anonym
Det har inte stängts några sajter i italien. Man har helt enkelt meddelat facebook att det bildats grupper som uppmanar till våld mot Berlusconi och Facebook har stängt dom enligt sina regler. Att som svensk media (och italiensk opposition) vinkla det till "censur" är löjligt (men tyvärr effektivt eftersom folk tror på det).
Anonym2 + Mac + John
Berlusconi har inte alls "fått sig immun mot brott han begått. Han ville ha en lag som skjöt upp en eventuell rättegång till efter mandatperioden - inget annat. Det finns heller inga som helst bevis mot honom och ändå vill dom sätta igång en rättegång. Tror du att dom skulle göra det om det inte handlade om Berlusconi?
John
När det gäller maffian så har det aldrig någonsin gjorts så många arresteringar av maffiafolk som under Berlusconi. När en maffiamedlem i domstol säger att hans boss blev gald över att Berlusconi skulle ge sig in i politiken så vinklas det i svenk media till "Berlusconi anklagas för stöd till maffian". Det är ju inte ens säkert att han talar sanning. Snarare troligare tvärom. Skulle det vara sant skulle han ju inte vinna något på att tala om det. Snarare skriva under sin egen dödsdom. Därför ligger det närmare till hands att han ljuger och vill sätt käppar i hjulet för Berlusconi.

Skicka en kommentar