lördag 20 september 2008

Varningshäkten


Sverige är handlingsförlamat inför den den ökande ungdomskriminaliteten. Straffen är för låga för att avskräcka ungdomar från brottets bana. De släpps lika fort som de blir tagna.

I Tyskland kan unga kriminella hamna i så kallade varningshäkten, i stället för att släppas ut på gatan med villkorliga straff. "Det krävs en hel palett av åtgärder. Hårdare straff är bara en," säger
Angela Merkel.

Kan man föreställa sig Reinfeldt eller Sahlin tala om varningshäkten och hårdare straff?

Nu har i alla fall
Inger Davidson, (kd) vice ordförande i justitieutskottet, kommit med ett förslag om att inrätta särskilda domstolar för unga:

Alltför ofta överlämnas idag ärenden till de sociala myndigheterna i stället för att utredas av polis. Ett sätt att göra processen snabbare, utan att för den skull ge avkall på rättssäkerheten, vore att inrätta särskilda ungdomsrotlar inom åklagarväsendet. Ungdomar som gjort sig skyldiga till vardagsbrottslighet och blivit ertappade på bar gärning kan då dömas omgående och få sitt straff.

Ett problem idag är dock socialtjänstens dubbla roller som både hjälpande och verkställande av ett utdömt straff. Det är svårt för både socialtjänstens personal och ungdomarna att se skillnaden mellan rollerna. Kristdemokraterna vill därför att socialtjänsten helt kopplas bort från den straffande rollen och enbart får ansvar för att stödja och hjälpa de unga brottslingarna.
Den ungdomsbrottslighet vi ser i Malmö och Södertälje och på många andra håll tyder på avsaknad av kristet västerländska värderingar. Brottslingarna har aldrig hört talas om tio Guds bud utan uppfostras med en rövarmoral där "respekt" betyder att den starkaste får rätt och svaghet föraktas. En rövarmoral som får ständig påfyllning av imamernas "heliga" vrede mot det "syndfulla" Västerlandet där kvinnor inte bär slöja.

Läs också: Modiga män försökte rädda flicka från kulturberikning

0 kommentarer:

Skicka en kommentar