tisdag 30 september 2008

Kränkta "medborgare"


Föreningen Ægteskab uden grænser jobbar på att hjälpa "kränkta" muslimer i Sverige att flytta till Danmark. I Malmö bor 2200 personer från icke-europeiska länder som har partners med danskt uppehållstillstånd eller danskt medborgarskap och som vill flytta över Sundet.

De valde att bosätta sig i Sverige på grund av att giftermål inte medför uppehållstillstånd i Danmark om en av parterna är under 24 år.

Regeln har förhindrat många tvångsäktenskap (eller exporterat dem över Öresund) och begränsat islamiseringen av Danmark, men det är inget argument som biter på Ægteskab uden grænser, ÆUG, inte nu när de fått draghjälp av EUs högsta domstol. EUs direktiv säger att den som gifter sig med en EU-medborgare har "absolut" rätt att stanna. Men domstolens tolkning av "absolut" verkar vara att medlemsstaterna ska acceptera arrangerade äktenskap. Domstolen har därmed överträtt sina befogenheter

Muslimer som importerar kusiner från Mellanöstern, svenska kvinnojourer som är överfulla med misshandlade muslimska kvinnor, nej minsta antydan av sådant är tabu. Men vi lever i en exploderande värld och varken vår samhällsmentalitet eller välfärdssystem kommer i längden att klara av massinvandringen.

24-årsregeln är bra för integrationen. Innan den infördes år 2002 hämtade två av tre icke-västliga invandrare sin make/maka i utlandet, år 2006 gällde det var tredje. Med andra ord har antalet arrangerade eller tvungna kusinäktenskap minskat.

EU har öppnat dörren för illegal invandring
Skenäktenskap - bröllopsvittne den europeiska unionen


1 kommentarer:

Anonym sa...

ja vi i Sverige vill inte ha muslimerna så varsågod danmark :)

Skicka en kommentar