söndag 18 juli 2010

Libertarianen Hägglund tvålar till statisterna

Göran Hägglund har en enastående förmåga, kan man läsa i SvD:

"Ingen kan som han få tyckarproffsen att göra självmål. Hans numera varumärkesskyddade ord ”verklighetens folk” utlöste exakt den kritik som krävdes för att understryka påståendet att det finns en klyfta mellan åsiktselit och Medelsvensson.

Ett talande exempel gällde bristen på genustänk i Hägglunds Spotify-lista, som DN Kultur kritiserade för att dess låtar till ”85 procent framförs av män”. Quod erat demonstrandum, liksom."
En välgörande konservativ sida kan han alltså visa. Prideparader går väl an, likaså att homosexuella gifter sig, men homoadoptioner...

Åt var och en efter behov, från var och en efter förmåga, sa Karl Marx, Lars Ohly och Mona Sahlin. Men KD-ledaren Göran Hägglund har tröttnat på sådana påfund, han vill profilera sitt parti som den starkaste motståndaren till den stora staten:

"Nu läggs pengarna på något ganska onödigt, skattebyråkrater som kostar pengar," säger han. Avskaffa fastighetstaxeringen och satsa i stället på äldreomsorg och på att bekämpa den organiserade brottsligheten.

Hägglund växer till sig. I en TV-debatt med Mona Sahlin om vilka som låg bakom angreppen på judar i Malmö vågade han, trots hennes försök att psyka honom, ta ordet "muslimer" i sin mun. Han stod inte heller på vingliga ben när han hutade åt vänsterledaren Lars Ohly för dennes diktatoriska fasoner mot Muhammedtecknaren Lars Vilks...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar