söndag 13 januari 2008

Vingliga Democrats

Hillary Clinton, som just nu har åsikter om allt här i världen även om de går stick i stäv med vad hon sagt tidigare, sade i höstas att hon skulle ta upp förhandlingar med Iran. Därefter har hon sagt att USA kommer att vidta åtgärder om Tehran saboterar världens oljedistribution, underförstått starta ett krig om olja.

Hör och häpna, Barack Obama ansåg tidigare i år att USA borde anfalla Iran! Men sedan ändrade han sig, vilket kanske var tur för honom eftersom det "just nu" verkar som att Iran inte tänker tillverka några atombomber.

Som Per T Ohlson skriver i "Vem som helst" i Sydsvenskan, att både Obama och Clinton har brister när det gäller valbarheten.

Hillary Clinton stödde Bush i Irakkriget men så svängde väljaropinionen sommaren 2006 och från och med då sällade hon sig till krigets kritiker, en förutsättning för att hon skulle kunna bli demokraternas presidentkandidat, skriver Helsingborgs Dagblad. - Nu ser det ju ut som det har lugnat ned sig i Irak, vad gör hon då om opinionen svänger, ändrar hon sig igen?

I samma tidning berättar Elisabeth Braw om Hillary Clintons tårar: "Politik är inte bara ett spel utan handlar om landets framtid," säger Hillary i TV. Medan hon säger det blir hon gråtfärdig, och just detta ögonblick sägs ha fått många kvinnor i New Hampshire att rösta på Clinton i stället för Obama.

"Comeback Clinton kommer igen", skriver Heidi Avellan i Sydsvenskan.

Man viftar inte bort någon som skriver en bästsäljare med titeln "It takes a village to raise a child", och sedan skänker vinsten på en miljon dollar till välgörenhet, skriver Niklas Ekdahl i "Heja Hillary" i DN.

Tja, hon kan också gjort det av ren och skär beräkning...

LÄS VIDARE: Ras eller gender? >>