torsdag 24 januari 2008

Kenya: oppositionspolitiker hetsade fram blodbadet

Minst trettio människor som sökt skydd i denna kyrka i västra Kenya brändes till döds när den stacks i eld. "De måste betala för sitt beslut att rösta på president Kibaki." Sydsvenskan

Oppositionen i Kenya iscensatte de etniska motsättningarna i Rift Valley i landets västra delar. Det politiska upproret övergick snabbt till utbrett etniskt våld som hetsades fram av oppositionspolitiker. Det hävdar den USA-baserade människorättsorganisationen Human Rights Watch.

"I flera byar organiserade lokala ledare och ODM (0ppositionspartiet) återkommande möten direkt efter valet som syftade till att få lokala gäng av ungdomar att bruka våld. I ett fall ska en ODM-funktionär ha försett en grupp ungdomar med en lastbil som kunde forsla dem till en grannby och där bränna kikuyus hem." HD , SvD , Dagen

Något som tidningar och TV inte med ett ord nämner är att det som händer i Kenya delvis är en religiös konflikt. Förloraren Odinga, som inte erkänner valresultatet, vill nämligen införa strikt sharia-lag.

Kenyan Presidential Candidate Promises Sharia in Exchange for Muslim Votes

Den muslimska expansionen i världen är mycket påtaglig, i Kenya byggs moskéer för fullt, liksom i Europa. Arabisk imperialism med generös hjälp av oljepengar.

Många muslimska ungdomar i Kenya sympatiserar med islamisterna i grannlandet Somalia och några har till och med deltagit i striderna där.

Överens-kommelsen som oppositions-ledaren Odinga gjorde med de muslimska ledarna kan förstöra Kenya som sekulär stat och bli upptakten till en konflikt liknande dem i Nigeria och Sudan.

Christian Today
, Churches burning, Muslim Riots in Kenya, Ethnic Cleansing
,
The other jihad ,
Saudi Embassy Nairobi, Political Repercussions of Somali Conflict Spread to Kenya, Kenya, Islam and Obama Hussein , Våldsspiral

Bevisen för Odingas löften om att införa sharia:
Memorandum Of Understanding, Kenya: Revealed - Raila's Real MoU With Muslims, The Full Version Of The Mou

Läs även: Barack Obama och Kenya >>


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Mångfald inte enfald". Yipee !

Knute sa...

Förnuftig dommentar lånad från
http://www.polblog.dk/?p=177

Jens Hansen Says:

Udførlig beskrivelse kan findes i Berlingskes kronik d. 21.
Men spørgsmålet der ikke besvares er: Hvorfor rammes endnu et land på Afrikas horn af en voldsom etnisk konflikt?

Det står dog mellem linierne: Befolkningen er vokset fra 1 til 36 mio. på 100 år, heraf er den kristne kikuyo-stamme vokset til kun 5 mio, men hvad med de andre? Det fortælles at de kristnes evne til at få samfundet til at fungere skaber misundelse hos de andre, så grupper af vrede unge mænd angriber dem, myrder dem og brænder deres kirker af?
Så den kristne befolkning følger altså nogenlunde et velkendt demografisk mønster der sætter dem i stand til at have en ordentlig tilværelse og få samfundet til at fungere.
Andre følger så et ligeså velkendt mønster som skaber overbefolkning og fattigdom og ender i voldelige konfrontationer, kendt fra Libanon, Kosovo osv.

Mon ikke det også er forklaringen i Kenya?

Skicka en kommentar