söndag 27 januari 2008

Obamas memoarer


"Obama är lik min far. Han har särskild förmåga att få oss att tro på oss själva - och tro på att vi kan uträtta storartade saker," säger Caroline Kennedy, dotter till president John F Kennedy.

Kennedy var tuff medan Obama är undfallande för diktaturer. En dålig jämförelse.

Varifrån hämtar Obama drivkraften som gör honom så medryckande? En ledtråd kan man finna i hans memoarer, som heter
"Min far hade en dröm", och som är totalt fixerade vid den frånvarande kenyanske fadern. Hans närvarande amerikanska moder är i motsvarande grad bortglömd.

Obamas biologiske far var från Kenya och hans adoptivfar från Indonesien, och båda var muslimer. Enligt amerikansk press skulle Obama vara muslim "undercover" och en produkt av en radikal indonesisk koranskola. Det märks att den amerikanska valkampen är igång och att smutskastningen har börjat.

Senior International Correspondent, John Vause har rapporterat från Jakarta och konkluderat att det inte finns något som kan användas till att underminera Obamas kandidatur. Barack Obama är kristen.
CNN

"Obama var en oregelbundet praktiserande muslim som sällan eller då och då bad med sin styvfar i en moské. Detta bekräftar precis mitt påstående att han “under några år hade en hyfsat muslimsk uppfostran under tillsyn av sin indonesiska styvfar." Daniel Pipes i
FrontPageMagazine


Betraktar islam honom som avfälling? Det kan medföra komplikationer om han blir USA:s president.

Läs om Obama och Kenya
HÄR


0 kommentarer:

Skicka en kommentar