torsdag 24 januari 2008

Flyktingmottagningen i Helsingborg


Under de senaste veckorna har polisen i Helsingborg haft mycket att göra. Flyktingar på flyktingmottagningen har uppträtt hotfullt, vilket bland annat inneburit att polisen fått åka och hämta in de stökiga personerna till stationen. Vid något tillfälle har flyktingmottagningen även fått stänga på grund av skadegörelse.

Oftast anländer männen till Sverige först. Men inom Helsingborgs kommun hoppas man nu att lagen skärps så att innan övriga familjen kommer hit så ska mannen ha skaffat ett arbete och en bostad.

Ett svårt dilemma om anhöriga ska nekas komma till Sverige. Men det borde vara ett första steg mot en restriktivare invandringspolitik. Nästa steg vore att se till att de utvisas som fått avslag på sina asylansökningar. Ett tredje att inte ge uppehållstillstånd till dem som saknar papper som bevisar deras identitet.

Någon enstaka gång avvisas människor som borde fått stanna, men motsatsen är långt vanligare. Flyktingar från Irak får uppehållstillstånd efter 10 dagar, och behöver inte bevisa sin identitet. Är det inte lite väl godtroget av Migrationsverket?

SR, HD, HD, SD, SDS, HD

Vilka flyr från Irak till Sverige? >>

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hotfullt uppträdande på flyktingmottagningen. Afan!

Var läste du det?

Fred.

Knute sa...

SR, Sveriges Radio P4 Malmö, som jag länkade till.

Anonym sa...

Tack!

Skicka en kommentar