söndag 13 januari 2008

Lukrativa ämbeten i Bryssel hägrar

Nu blir det fred och fröjd när EU får en gemensam utrikespolitik! Margot Wallström: "Med det nya Lissabonfördraget får EU en tydlig röst i utrikespolitiska frågor och arbetet för fred och säkerhet stärks."

EU ska tydligen få en gemensam utrikesminister. Om inte den flygande halländaren Carl Bildt får jobbet reduceras han till en bloggande underhuggare till excellensen i Bryssel. Ungefär som Wallström själv.

Det svenska försvaret går i ständig otakt. Det är inte bara försvarsministern och överbefälhavaren som marscherar i otakt. Det alliansfria Sverige kan ju inte längre ensamt bygga upp en säkerhet. Tävlar Nato och EU om Sveriges gunst? I så fall hellre Nato än eurokraterna i Bryssel med stormaktsdrömmar.

Ingen fara, det är enbart i eurokraternas högtidstal som det existerar ett gemensamt EU-försvar. SvD

EU-konstitutionen röstades ned av fransmän och holländare men skrevs ändå under (efter små kosmetiska förändringar) i Lissabon av samtliga regeringschefer. Så får det väl inte gå till?

Varför ska en ny grundlag för EU kuppas igenom? Är det för att den är så dålig för Sverige att den inte tål offentlighetens ljus? Är politikerna mutade? Är de maktgalna och ser lukrativa ämbeten i Bryssel hägra?

Det saknas en viktig detalj i konstitutionen: en senat (som i USA) där varje delstat har lika mycket att säga till om. I stället gör man tvärt om och koncentrerar makten till Bryssel. Sveriges vetorätt tas bort och svenskarna kan inte längre motsätta sig lagar de inte tycker om. Regeringen i Stockholm reduceras till ett regionfullmäktige, i fortsättningen ska vi lyda under Europaunionens president och utrikesminister.

EU tillåter ryska militärer vid Gotland och Bornholm utan att fråga Sverige och Danmark om lov. De baltiska staterna och Polen, som riskerar att bli utan gas när gasledningen mellan Ryssland och Tyskland är färdig, har inte heller tillfrågats. Inte nog med det, ryssarna använder redan hamnen i Slite på Gotland som bas vid bygget av den ännu inte beslutade gasledningen. Att det innebär rysk militär på svensk mark är inte svårt att räkna ut.

Ett medlemsskap för Turkiet kan också tvingas fram. Ett av otaliga exempel på det olämpliga i detta är mordet på en kristen assyrisk universitetslärare i Örebro. Han intresserade sig för kristna minoriteter i Turkiet.

Med tanke på att Unionens odemokratiska konstruktion vore det farligt med en gemensam utrikespolitik för Europas länder. Det visar dessa exempel.

Varför är Sveriges politiker till den milda grad så entusiastiska för EU's nya utökade befogenheter? Jag misstänker att det beror på att de hoppas på att EU ska tvinga Sverige att minska på den stora asylinvandringen. På egen hand klarar de svenska politikerna inte av att fatta ett sådant beslut. Ingen vågar föreslå det av rädsla för att bli mobbade av de andra partierna och beskyllda för att vara främlingsfientliga. En ond cirkel.

LÄS VIDARE >>