torsdag 24 januari 2008

Löpsedel i Kvällsposten


Stora rubriker i
Kvällsposten strax före jul:

Göran Skytte påkörd – fick sitt knä krossat. Räddades av Jesus.

Är det inte hånfullt både mot Göran Skytte och mot Jesus? Tyckte jag när jag läste löpsedeln. Den stackars Skytte är förmodligen troende kristen och hade tackat Jesus för sin mirakulösa räddning. De vänstertalibanska rubriksättarna var förstås inte sena att slå till.

Men jag hade misstagit mig. Löpsedeln var bokstavligen sann:

Skytte hade haft några böcker om Jesus i sin ryggsäck som skyddat hans huvud när han slog i gatan. Som ännu ett bevis på att Jesus frälser hade han råkat ut för samma sak tidigare, blivit påkörd och Jesusböckerna i ryggsäcken hade räddat honom!

Inte desto mindre:

Vänstertalibanerna i svensk press representerar flera generationer av hjärntvättade Jesus-hånare. Skola och TV är impregnerade av den idioti som slog igenom år 1968.

Om man korrekt marxistiskt tror att religion är opium för folket ska man väl våga driva med ALLA religioner. När får vi se MUHAMMED på löpsedlarna? Inte det? Låt då bli att på löpsedlarna hånskratta åt en stackars människa som råkat ut för en bilolycka.

Fast så illa var det ju inte, visade det sig. Det var ett hjärtligt skratt, Jesus hade faktiskt räddat honom.

Kanske börjar vi nå den gräns där kristna inte längre stillatigande accepterar att man dagligen häller en hink skit över just kristendomen," Göran Skytte.

Hinkarna med skit beror på fegheten mot islam. Genom att kritisera religion i allmänna ordalag och anföra kristendomen som exempel tror man sig komma åt islam. Men det är en väldig skillnad på de två religionerna.

Ateistisk religionskritik kommer ingenstans om den fegar för islam.

Islam är lika mycket en politisk ideologi som en religion. Framförallt är den moraliskt tvivelaktig. Kristendom, judendom och buddhism predikar medkänsla med de svaga medan Koranen inte har mycket att komma med i den vägen. Primitiva drifter upphöjda till helig lag är vad anhängarna har att rätta sig efter. Med Jesus ord, de ser grandet i grannens öga men inte bjälken i sitt eget.

Åsiktsministern följer EU:s påbud >>

1 kommentarer:

Anonym sa...

Uttrycket "den idioti som slog igenom år 1968" är alltför generaliserande. Revolten 1968 vände sig mot det auktoritära samhället och stod för en ungdomlig radikalism som fick omvälvande konsekvenser. Mycket handlade om USAs krigföring i Vietnam. Till slut växte ju motståndet mot kriget och USA blev tvingade att lämna landet. Så det fanns mycket i den radikala rörelsen som var sunt och riktigt.

Skicka en kommentar