torsdag 19 april 2012

Svensk kulturminister i voodoo-ritualDen moralske stopklods mangler åbenbart hos den svenske kulturminister, Lena Adelsohn Liljeroth. Hun havde lovet at være den, der skar kagen ud ved festlighederne i forbindelse med en særlig “kunstinstallation” på Verdenskunstdagen på Leonardo da Vincis fødselsdag på Moderna Museet i Stockholm.

Hun havde ingen anelse om, hvad det var for en kage og for et arrangement. Kagen var et “kunstværk”. Med tanke på de sære kunstværker vi har set gennem de sidste årtier i de nordiske lande, burde hun måske have været så vågen, så hun havde forhørt sig i forvejen. Kunstværket var en kulsort negerkvindes korpus fra midjen til toppen med store bryster og læber og med et aggregat, som skreg, når kulturministeren skar i hendes krop (altså i kagen) og de blodrøde indvolde væltede frem. Det var så usmageligt, at man sjældent har set mage. Jeg ved ikke, om “kunstneren” er blevet inspireret af exotiske traditioner i Latinamerika, som dog på ingen måde kunde sammenlignes med den ækle og frastødende scene, som kulturministeren spillede med i.

Når hun har så lidt omdømme om, hvad hun deltager i, og hvilken konsekvens, det kan have, så bør hun snarest muligt trække sig fra sin ministerpost.

Ilska över kulturministerns tårtfest

1 kommentarer:

gäster sa...

Man gör narr av omskärelser, vilket inte är fel.

Skicka en kommentar