måndag 9 april 2012

9. April

Danmark blev besat den 9. April 1940 af tyskerne efter en aftale i Rostock den 17. Marts 1940, en aftale ingen dansk politiker siden da har villet indrømme, på trods af meget omfattende dokumentation.

Ikke bare almindelig sund fornuft, men også en enorm dokumentation fortæller om forhåndsaftale med tyskerne før deres invasion af Danmark. Fra dansk side ofrede man grænsesoldater i Sønderjylland i håb om at redde ansigt over for omverdenen. Man forfulgte skånselsløst min slægtning, cand. mag og cand. jur. Jon Galster, søn af rektor Kjeld Galster i Aalborg hele livet, fordi han blev ved at tale og skrive om den dansk-tyske aftale i Rostock Ingen stilling måtte han få i samfundet. Og man spredte rygter imod ham, bl.a. på Kbh.s Universitet og rettede uhæderlige angreb mod ham, se bl.a. indlægget om en dansk dissident i Den Danske Forenings tidsskrift “Danskeren” 4. oktober 2002.

Det er et spørgsmål, om man i dag kan finde de afgørende dokumenter i Rigsarkivet, for man gav Peter Munchs søn lov til at udtage papirer af privat interesse. Kunde Peter Munch forråde sit land, så kan hans efterkommere vel også flytte nogle papirer.

Gertrud Galster

1 kommentarer:

Knute sa...

16 danskar miste livet den dagen. Men tyskarna miste 203.

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2012/04/09/kampen-ved-bredevad-9-april-1940/

Skicka en kommentar