lördag 15 september 2012

Vad är en moderat muslim?

Svar: någon som anser att attackerna den 11 september 2001 var delvis berättigade. Om detta är moderata muslimers åsikter, vad skiljer dem då från radikala muslimers? Tja, en radikal anser att attackerna den 11 september var helt berättigade.

Man ser inga moderata muslimska grupper som öppet tar avstånd från extremisterna. Koranens lagar är inte nådiga i domen mot avfällingar men finns det inga modiga muslimer som vågar fördöma dödandet av kristna och västerlänningar? Varför kunde till exempel inte Sveriges Television hitta några ‘moderata’ muslimer till serien Halal-TV som visades för några år sedan? De tre programledarna i slöjor var ju typiska fundamentalister, en av dem till och med anhängare av stening av kvinnor!

Svaret är att det är svårt att hitta en muslim som offentligt skulle våga lufta några åsikter som kunde reta fundamentalisterna. Eftersom situationen är så ansträngd mellan den islamiska världen och västvärlden skulle det ses som ett förräderi om moderata röster fördömde extremistiska muslimer.

Vi har ju ett riksdagsparti som heter Moderaterna och ironiskt nog har detta parti en företrädare i riksdagen, Abdirizak Waberi, vars åsikter om jämställdhet mellan könen knappast är moderata.

. . Islamist nu riksdagsman (M)