måndag 10 september 2012

Dawkins hos Skavlan: Vi tassar på tå för religionen och de främmande kulturerna

Biologiprofessorn Richard Dawkins satt i TV-soffan. Tyvärr styrdes diskussionen till att handla om Mormons bok, och inte om ett ännu värre fuskverk, Koranen. Eftersom 83 procent av journalisterna på Sveriges Television sympatiserar med vänsterpartierna är inget program fredat från den mångkulturella propagandan, inte heller Skavlan.

I Sverige saknas den öppna och raka debatt som Dawkins företräder. Allt främmande skall tolereras till varje pris. Hedersmord granskas bristfälligt, liksom religiösa friskolor.

Det finns olika religiösa tankevirus, en del är goda andra är onda. Personligen tycker jag att idéer om ett liv efter döden är destruktiva, det är sånt som skapar självmordsbombare. Gudsriket är här och nu. Gud finns i ditt hjärta.

Även om man inte är ateist, ska man inte vara blind för att ateisternas kritik ofta är berättigad. Video: Richard Dawkins om religiösa skolor i England.

Man kan se upptäckten av arternas utveckling som en av de två stora revolutionerna i människans tänkande. Den andra var att jorden är rund och snurrar runt solen. Liksom i fallet med biologin lever okunskapen om astronomi kvar i stora delar av världen.

Kopernikus och Darwin är inget för islam