fredag 23 januari 2009

Cherin Awad, jurist i slöjaCherin Awad, Halal-tv-fundamentalisten, får som hon vill, Sverige blir bara mer och mer islamiserat och nu tränger islam på allvar också in i vårt känsligaste område: rättsväsendet!

“Cherin Awad har goda chanser att bli den första svenska advokat som jobbar i slöja. I måndags började hon sin pionjärgärning på en advokatbyrå i Stockholm.”

Hennes chef, advokat Ismo Salmi, tycker det är självklart att respektera andra religioners vanor och att det är viktigt att bejaka mångfaldskulturen.
Hon gör ett bra jobb och värderas enbart utifrån det, säger Salmi.”
Sydsvenskan


Cherin Awad, som anser att något modifierade sharialagar är bra för muslimska kvinnor i Sverige. Vad mer för typ av pionjärgärning ska hon bedriva i Sverige? Det vågar jag inte ens tänka på med tanke på den syn hon och de andra visade upp i Halal-tv.


På bloggen Muslimska friskolan finns information om vad den advokatfirma, som Cherin Awad är anställd på, bedriver för typ av ärenden.

Advokatfirman som TT vägrar ange heter Åberg & Salmi. Den sysslar bland annat med utlänningsrätt:

“Åberg & Salmi - en fullservicebyrå i tiden

Vi är en byrå som genom våra medarbetares specialistkompetenser har utvecklat en bred erfarenhet av framförallt fastighetsrätt, avtals- och köprätt, försäkringsrätt, familjerätt och utlänningsrätt.”
Cherin Awad blir första advokaten i slöja, Muslimska friskolan

*


I Danmark genomförs förbudet för domare att bära slöja i rättssalen, med stöd av socialdemokraterna. Där är islamkritik helt legitimt med brett stöd av politikerna:

“Truslen om en retssag om tørklædeforbuddet for dommere får ikke Socialdemokraterne til at vakle i støtten til regeringens lovforslag om forbud mod religiøse symboler i retssalene. »Vi støtter forslaget og kan ikke se, at der skulle være tale om forskelsbehandling«, siger retsordfører Karen Hækkerup (S).”

Politiken
2009-01-21
Från bloggen Politiskt Inkorrekt


I Storbritannien får muslimska kvinnor t o m bära niqab bara det inte hindrar dem från att göra sig hörda!


“UK Muslim lawyers win right to wear veil in court : Another step towards Londonistan:

UK Muslim lawyers win right to wear veil in court
11/10/2006 11:30:00 AM GMT
Muslim female lawyers can wear the full-face veil, or Niqab, in the courtroom as long as it doesn’t prevent them from being heard, the head of a network of British immigration courts ruled on Thursday, according to the Jerusalem Post.”
Daniel Pipes.org


Cherin Awad blev känd genom sitt uttalande om stening vid otrohet, som hon tagit tillbaka, för att sedan inte ha tagit tillbaka det, och genom att hon var en av huvudrollsinnehavarna av Svt:s märkliga tv-serie Halal-tv.

Jag har gjort ett litet collage, som följer, av blogginlägg jag skrivit om Cherin Awad under hösten. Det speglar hennes syn på demokrati, det svenska samhället och svenskt rättsväsende och den muslimska sharialagen och hur hon anser att det svenska samhället ska fungera genom islam. Jag gör inte anspråk på att vara heltäckande eller uttömmande, men det är ändå en fingervisning om hur en svensk muslim, uppvuxen i Sverige, en jurist utbildad inom svenskt rättsväsende, ser på oss svenskar.


Troende muslimer sänder Halal-tv i Svt

Islamiseringen ska nu också ske genom vår svenska statstelevision. Det kallas mångfaldsfrågor, om någon undrar.

Är inte problemen redan så stora än att man måste se till att troende muslimer får hitta sina egna lösningar på de problem som muslimer har med vårt svenska samhälle? Vad är en "en lite annan synvinkel", är det redan illa nog som det är?

Är det sharialagens "goda komplement" till svensk lagstiftning man kan tänkas vilja framföra med tanke på att det handlar om en slags juridisk rådgivning i programmet? Vems så kallade Halal handlar det om, det som är tillåtet enligt islam, eller det som handlar om grundläggande svenska värderingar och lagrum.

"I programmet diskuterar vi samhällsfrågor som kan vara lite problematiska. Det blir en lite annan infallsvinkel än den vanliga, eftersom alla vi tre som leder programmet är troende muslimer", säger en av programledarna i kort intervju i Dagens Juridik.
Jurist leder Halal-TV, Dagens Juridik

"Efter inslaget uttalade den muslimska juristen Cherin Awad på klingande svenska sitt stöd för dödsdomen och att Guds lagar står över människors lagar. Med tanke på detta islamistiska uttalande ser jag det som väldigt provocerande att hon ska vara programledare för "Halal-tv", som börjar sändas i det licensfinansierade Sveriges Television.
PAUL NILSSON""
Islamist programledare i Svt, Muslimska Friskolan.

*


Cherin Awad och jämställdheten

Halal-tv:s Cherin Awad, som fortsätter att svänga sig hit och dit i frågan om vad hon sagt om stening vid otrohet. Dessutom tar hon inte män i handen, men diskuterar jämställdhet i olika sammanhang, och i Halal-tv.
Betraktarens öga-en blogg att hålla ett vakande öga på, Hedersrelaterat våld

Är det jämställdhet mellan muslimska kvinnor och vita män hon försöker driva?

"Vad händer om man får en sådan enhetlig grupp som de som kräver objektivitet vill ha? Min magkänsla säger mig att det kommer att handla om en vit man i förtiårsåldern som kommer att representera poliskåren. Förtroendeingivande? Knappast.
Muslimsk programledare om poliser, Muslimska friskolan

"Gokvälls programledare är också lite kritisk till att Cherin Awad och hennes muslimska kollega inte tar i hand. De svarar att deras tro förbjuder dem att ha fysisk kontakt med män.
Tror de att Gokvälls manlige programledare ska bli vrålkåt på de två i slöja endast genom ett handslag?
Sedan säger Cherin Awad att hon ansvarar för jämställdhetsfrågorna i Halal-tv. Vad är det för jämställdhet som Sveriges Television vill lära ut? Ska kvinnor i framtiden inte kunna ta i hand när de säger goddag? Och ska framtidens kvinnor i Sverige bära kvinnoförtryckande slöja?"
Muslimsk programledare ljög i SVT, Muslimska friskolan

*Cherin Awad talar ut i DN

“Visst ska den minoritet som tycker annorlunda bemötas men varför kräva det av mig bara för att jag är troende? Det är lite som att ställa en katolik till svars för att det finns präster som förgriper sig på barn, säger Cherin Awad.” DN

Ja, fast det var nog inte riktigt så det gick till, Cherin Awad, om det nu är stening enligt sharialagarna du talar om, eftersom du vid flera tillfällen talat dig varm för sharialagar under årens lopp. Inte bara sharia vid stening, utan i andra sammanhang också. Dessutom är det väl en mycket viktig sak för en katolskt präst att tala om, att de tar avstånd från sexuella övergrepp på barn. Dessutom haltar jämförelsen en aning, det finns nämligen inget i Nya Testamentet som katolska kyrkan vilar på, som förespråkar pedofili och sexuella övergrepp, så bättre kan du, Cherin Awad!

Återigen är det tydligen synd om Cherin Awad och jag förstår inte varför hon inte kan stå för det hon sagt. Varför gör man tv där det man förmedlar egentligen inget betyder, fast det kallas samhällsdebatt. Cherin Awad vet ju heller själv inte vad hon egentligen tycker och tänker, varför ska vi ta del av hennes personliga problem?

*
Halal-tv skymfas, tycker Halal-tv

Halal-tv:s “muslimska feminister” klagar i en debattartikel i DN, över hur de beskrivs i medierna. Det är otroligt skrämmande att de inte ser sig själva och det de står för, utan ständigt försöker komma förbi sakfrågorna. Halal-tv och även det svenska islam är i mina ögon fundamentalistiskt och inget som jag som svensk kvinna kan ställa mig bakom. De är inga moderna svenska kvinnor, de är fundamentalistiska muslimer och det är inget vi ska acceptera som svenskt. Om det inte är fundamentalism och extremism som dessa står för, hur fungerar då extrema muslimska kvinnor?

De menar att de är glada över att få bo i ett demokratiskt land, men att ha islam och profeten Muhammed som förebild är knappast en förebild för demokrati som svenskar vill ha den. Och egentligen anser inte Cherin Awad att islam är demokrati då hon vid ett tillfälle har sagt att en modifierad sharialag är bra för muslimska kvinnor. Cherin Awad är jurist, utbildad i Sverige och kan ändå anse att sharialagen, måhända något modifierad, ska gälla i Sverige. För en viss grupp människor. Det är obegripligt att hon ens tar orden demokrati och jämställdhet i sin mun och nu också skriver dem i DN, som om hon stod för de värden vi har i Sverige! Är det framtidens muslimska svenskutbildade jurister, som skriver om våra svenska lagar så de passar muslimer?

Det är ingen liten modifiering som behövs av sharialagarna, hela tanken bakom sharia är så kvinnofientlig och kvinnoförtryckande att jag inte kan förstå hur moderna unga svenska kvinnor ens funderar över profeten Muhammed som förebild och över sharialagars införande i Sverige. Cherin Awad har också vid ett tillfälle sagt att måste hon välja, väljer hon sharialagarna. Det säger allt om en kvinna som påstår sig vara svensk och för jämställhet.

"Azam Qarai arbetar också som reporter på det persiska närradioprogrammet "Kvinnoröst". På presskonferensen inför starten av Halal-tv var hon där för att göra ett inslag till progammet. Redan då började hon tvivla på programmets bärighet.

Jag frågade en av programledarna, Cherin Awad, om vad hon tycker om lagen om arvsrätt inom islam där kvinnorna bara får ärva hälften av vad männen får. Då hänvisade hon till imamerna. Jag tyckte det var ett väldigt märkligt sätt att svara."
De undviker principfrågorna, DN

Med tanke på att Cherin Awad är jur. kand. från Uppsala Universitet och dessutom har föreläst om islamisk rätt så känns hennes undvikande svar ännu märkligare. Hon ville inte svara i egenskap av huvudrollsinnehavare för Halal-tv, eller?

I en artikel i Dagens Juridik den 9 oktober står det om Cherin Awad, som då kallades programledare, men som efter kritik kallades huvudrollsinnehavare av Svt:

"Hon har föreläst om mångfaldsfrågor inom universitetsvärlden och näringslivet.
På universitetet har jag haft en kurs om muslimsk rätt."
Troende muslimer sänder Halal-tv i Svt, Hedersrelaterat våld

Det är inte utan än att iallafall jag blir nyfiken på vad i den muslimska rätten hon föreläste om. Dessutom är knappast första gången Cherin Awad försöker komma undan diskussionen:

"En som träffade och talade med Cherin Awad den 21 september 2008 är Fredrik Brunna och han berättar på sin blogg om mötet:

"I går gjordes ett studiebesök i Husby moské och Stockholms moské på Södermalm, arrangerat av författarna bakom Ramadanbloggen i SvD. Det var mycket lärorikt.

Men som humanist har jag svårt att förstå den okritiska tron på gudomliga regler och straff. Oavsett om det handlar om kristendom, judendom eller islam.

Under en diskussion frågade jag de muslimska deltagarna vad deras åsikt var om de hadither som förespråkar stening som straff för äktenskaplig otrohet. Jag hoppades på ett tydligt avståndstagande från denna vedervärdiga tortyr, men svaren var dessvärre försiktiga och undvikande."

Bekräftade fördomar,Fredrik Brunna.se (Originalbloggen verkar inte finnas kvar, men jag hänvisar till Fredrik Malms blogg i ämnet.)
Halal-tv:s Cherin Awad tar inte avstånd från stening vid otrohet, Hedersrelaterat våld

Jag tycker det verkar som man kan dra slutsatsen att det är imamer som styr muslimer i Sverige. Det är till dem frågor om arvsrätt med flera andra frågor ska ställas, det är nämligen islams normer som ska gälla. Imamerna är de som ska känna till lagarna, uttolka dem och styra domsluten. En muslimsk kvinna göre sig icke besvär att försöka svara på en sådan enkel fråga som arvsrätt. Eller?

Det är återigen väldigt obehagligt att Cherin Awad och de andra huvudrollsinnehavarna i Halal-tv vill leva i en parallell tillvaro med annan lagstiftning och annan syn i mycket viktiga frågor. Men som Robert Olsson, programbeställare på Svt skrev i oktober så är det väl så, de har andra referensramar än svenskar:

"Vårt syfte är att visa bilder av deras land, deras Sverige - deras reflexioner, tankar och frågor om det land de lever och verkar i. Vi gör detta för att vi vill tro att det är nyttigt, roligt och viktigt för oss som inte i allt delar deras referensramar att få ta del av deras erfarenheter och reflexioner."
Muslimer har ett eget Sverige enligt Svt, Hedersrelaterat våld

Läs också, Mannens mark eller husets härskarinna, Paraplyprojektet
Genus-Jihad
Myternas television-Halal-tv
Muslimfeministisk agenda
Cherin Awad säkrar islam i Sverige?
hd svd

1 kommentarer:

Anonym sa...

Never to forget, never to forgive to the muslim evil terror. Islam and freedom of speech don´t work. So NO islam in Europe. Watch and read mohammed T-shirt from Sweden at,
http://www.mohammedt-shirt.com
mail: mohammedt-shirt@europe.com
tele: +46735563126

Skicka en kommentar