fredag 23 januari 2009

Kyrkan är för alla

En brittisk biskop verksam i Tyskland uttalar sig i TV-programmet Uppdrag granskning och förnekar Förintelsen av judarna. Därmed skämmer han ut hela kristenheten i tittarnas ögon. Vem bryr sig om att katolska kyrkan tar avstånd från hans åsikter, skadan är skedd, kyrkoskräcken förstärks. Men kyrkan är för alla, det är vad ordet katolsk betyder. Kyrkan ska vara opolitisk, sa Jesus. Biskopen är enfaldig om han tror att det är kristet att attackera judarna. Det borde räcka med att islam specialiserat sig på det.

"Det finns ett underliggande budskap i dokumentären, och det är själva den maktuppvisning som levereras från journalisten på Uppdrag Granskning. Ali Fegan gör sin del i att sätta PK-agendan i landet: 'Håll avstånd till kristendomens reaktionära troende', är undermeningen," skriver Säfflemannen.

Sveriges Television har dragit ännu ett strå till avkristningen. Reportern Ali Fegan (bilden) gnuggar händerna åt sitt scoop. Han har för övrigt turkiska rötter, vilket kan förklara hans kyliga bemötande av de präster som deltog i programmet, både katolska och protestantiska.

Hur ska man definiera "högerextremism"? Det räcker inte att vara emot islam för att vara högerextremist. Nej, en äkta högerextremist är naturligtvis judehatare. Med andra ord kan man räkna delar av den så kallade vänstern dit. Vänstern har blivit höger och högern har blivit vänster.

Det börjar bli tröttsamt att se hur Förintelsen utnyttjas av media. Ena dagen används den för att komma åt "högerextremister", nästa för att attackera staten Israel. TV-program om Förintelsen visas direkt efter bilder från Gaza. Journalisterna avser förmodligen att skapa ett intryck hos tittarna att det var rätt åt judarna, så som de beter sig i Gaza. Antisemitismen frodas överallt, minst lika mycket hos "kulturvänster" och muslimer som hos nazister.

Det har gått så långt att en minnesgudstjänst för Förintelsens offer ställts in i Luleå, på grund av kriget i Gaza! Prästen som är ansvarig för beslutet visar sig alltså vara lika antisemitisk som den förintelseförnekande biskopen i Tyskland. Likaså den regissör som i protest mot kriget hoppar av en föreställning om Förintelsen. Han lider av bristande logik, vad har judar som varit döda i över 65 år med Gaza att göra?

Att förneka Förintelsen är att förneka fakta. Men det borde avgöras av historiker, inte politiker och jurister. Läs om hur vetenskap och juridik sammanblandas i Holland, här.

1 kommentarer:

Knute sa...

30 conservative Catholics, not thousands of Islamists are a threat to Sweden - according to Swedish Television

In Sweden you can get away with writing about Christians in a way that would land you in jail if it was about Jews or Muslims.

http://vastarvast.blogspot.com/2009/01/30-conservative-catholics-not-thousands.html

Skicka en kommentar