söndag 25 januari 2009

53 procent analfabeter bland nyanlända

. . Läs mer >>

2 kommentarer:

LP sa...

Ja men inte skall man vara så knusslig? Att folk är analfabeter är väl inte så farligt? Tänk på allt annat fint som de har med sig hit med sina främmande kulturer. Från Afrika kan vi tex få fördelen att ta del av detta:

"Nigeria (ChattahBox) – Nigerian police are holding a goat in custody, after a groups of vigilante citizens brought him in, claiming he was a robber under the guise of black magic."

http://chattahbox.com/curiosity/2009/01/24/magical-goat-held-on-suspicion-of-attempted-robbery/

"Magiska getter"! Folk vill ju ha lite andlighet och mystik nuförtiden. Svenska kyrkan har ju blivit få förnuftig och civiliserad. Tänk att få hit folk som kan urskilja magiska getter! Vad spelar det då för roll om de är analfabeter?

Knute sa...

Ett knep för alfapet

Nästa gång du hamnar i en situation där du tvekar mellan de och dem provar du med jag eller mig istället. Ordet jag har nämligen samma form som de, liksom mig har samma form som dem.

Vi testar: heter det Spara en tårtbit åt de eller Spara en tårtbit åt dem? Om vi byter ut orden så ser vi genast att det heter Spara en tårtbit åt mig. Och mig hade ju samma form som dem. Alltså ska det vara Spara en tårtbit åt dem.

http://www.heffler.se/2009/12/de-eller-dem.html

Skicka en kommentar