onsdag 28 januari 2009

Hur är det med Obamas tro?

När Obama installerades som president höll den muslimska konvertiten Ingrid Mattson en bön för honom i National Cathedral i Washington DC.

Mattson är övertygad om att det inte finns några terroristceller i USA, hon försvarar Wahhabism och jihadister, anser att Sharialag ska införas, vill censurera yttrandefrihet, påstår att muslimska kvinnor har samma rättigheter som män, försvarar Talibans agerande.

Oroväckande att Obama tydligen har samröre med islamister. Förklaringen är förmodligen att han vill hålla sig väl med alla. Som barn gick han i en muslimsk skola i Indonesien och besökte regelbundet moskén tillsammans med sin styvfar. Men sen blev han kristen. Frågan är hur islamisterna betraktar honom. Som en avfälling? Eller en nyttig idiot?

Oops! Under en TV-intervju råkade Barack Obama säga 'my Muslim faith' (min muslimska tro). Vad det nu bevisar. 

Läs mer: Varför muslimer jublar över Obama

4 kommentarer:

Anonym sa...

Obama har knappast kontakt med Mattson.

Löjligt att tro att alla muslimer är som Mattson. Snarare är det tvärt om - majoriteten av muslimerna gillar INTE talibaner, sharia, censur, terrorism etc.

Mycket bra av Obama att försöka sig få bättre kontakter med den muslimska världen!

Knute sa...

Ingrid Mattson är ordförande i Islamic Society of North America. Vad hjälper det att majoriteten av muslimer inte är extremister som
stöder Hamas och Hizbollah, när deras representanter är det?

Majoriteten av tyskarna var inte nazister, ändå kom Hitler till makten. Oktoberrevolutionen i Ryssland genomfördes av en liten klick fanatiker.

Självklart vill den stora massan ha fred och frihet, men tror du att de i muslimernas fall törs säga ifrån? Det vore ju hädelse mot Allah eftersom fanatikerna kan stödja sig på Koranen.

Anonym sa...

Jag hade föredragit Mccain, men rätt ska vara rätt.

Obama och reportern pratade om hur det republikanska lägret försökt smutskasta Obama genom att prata om honom som muslim. Obama säger då att Mccain har visat sig ärlig genom att inte prata om 'my muslim faith'. Reportern säger då 'your Christian faith'.

Obama säger då att nej, jag menar att Mccain inte har pratat om my muslim faith som om jag skulle ha en.

Det finns längre klipp online där man inte bara klipp in Obama när han säger my muslim faith.

LP sa...

Samma problem där som här - man vänder sig till de konservativa muslimerna istället för till de reformvänliga och självkritiska.

Samtal mellan den kristna/sekulära världen och den muslimska behövs. När samtalen förs på lokalt plan, i det som (fortfarande) kan kallas kristet eller sekulärt land med kristen tradition, skall vi som inte är muslimer bestämma vem som är legitim att tala med. Vi skall inte gynna och uppmärksamma stenåldersmuslimerna.

Mattson verkar vara USAs version av Helena Benaouda, Abd al Haqq Kielan eller Halal-TV flickorna - knappast någon man bör låta representera moderna muslimer i väst.
Snarare är de islams motsvarighet till Ulf Ekman, Plymouthbröderna, Knutbypastorn Helge Fossmo, Åke Green eller annan valfri stolle på den ickemuslimska grenen.

Varför bjöd han inte in Irshad Manji tex? Visserligen inte från USA (canadensare), men då skulle han ju slå två flugor i en smäll och ytterligare knyta an till grannlandet i norr.

Skicka en kommentar