lördag 17 januari 2009

"Vi önskar döden som ni önskar livet."Återigen har Hamas använt barn, FN och pressen som mänskliga sköldar i Gaza, skriver Europenews.

Hamas avfyrade flera omgångar raketer inifrån och runt om FN:s kontor i Gaza. Israels armé, IDF, svarade med artillerield som dödade flera Hamasterrorister och skadade flera civila som dessa gömde sig bakom.
FN-byggnaden och en närliggande lagerlokal sattes i brand.

Hamas lurade också IDF att beskjuta en byggnad där nyhetsbyrån AP har kontor, ingen blev dock skadad.

Hamas har skjutit raketer mot Israel från skolgårdar och ställt IDF inför dilemmat att tillåta att israeliska barn kan komma till skada eller riskera att skada gazanernas barn.
Hamas huvudkvarter ligger i källaren under ett sjukhus.

Många vägrar fortfarande tro på att Hamas använder mänskliga sköldar. Den gängse attityden illustreras av Javier Solana, chef för utrikespolitiken i den Europeiska unionen:

"Jag kan inte tänka mig att ett religiöst tvingande imperativ kan få någon att förstöra ett annat land. Därför att det är missbruk av religion. Jag tror inte det viktigaste för Hamas är att förstöra Israel. Det viktigaste för Hamas är befrielsen av palestinierna, befrielsen av sitt folk, inte att förstöra Israel."

För att upplysa de tveksamma, ett uttalande av Fathi Ahmad Hammad, medlem av det palestinska lagstiftande rådet:

"Allahs fiender vet inte att det palestinska folket har utvecklat metoder för att söka döden. För det palestinska folket har döden har blivit en industri... Det är därför de har bildat mänskliga sköldar av kvinnor, barn, äldre och jihad-krigare, i syfte att utmana de sionistiska bombningarna. Det är som om de skulle säga till den sionistiska fienden: Vi önskar döden som ni önskar livet."Orsaken till kriget: raketer avfyras sedan 2002 från Gaza mot Israel. Få länder skulle ha visat sådant tålamod som Israel.

Alla de som är så snara att instämma i hatkören mot Israel borde stänga munnen och tänka efter. Vad hade Israel för alternativ? Att sitta med armarna i kors i ytterligare sju år och låta allt mer avancerade raketer regna ner över sig?

Jag hörde en debatt på TV där en miljöpartist tyckte att det var orättvist att så få israeler dog. Men anledningen till att dödandet inte är "proportionellt" är solklar: efter att larmet går har israelerna 30 sekunder på sig att skynda sig ner i skyddsrummen. Medan HamaSS gör precis tvärtom och skickar fram civila till martyrdöden.10 kommentarer:

Anonym sa...

Märkligt att FN, HRW, Läkare Utan gränser och Röda Korset säger något annat. Det är klart IDF talar sanningen och alla andra är lögnare..suck

Omar Kalb sa...

Jag lånade lite länkar och material ifrån detta inlägg.
Jag sade att det var ifrån din blogg och länkade.

Anonym sa...

Att Hamas använder mänskliga sköldar är ingen hemlighet, och är även fruktansvärt.

Men hur i helvete kan du vrida det till en ursäkt för Israels statsterrorism, flagranta folkrättsbrott & massmord?!

Anonym sa...

"hamas lurade IDF att beskjuta..." Herregud vilket sjukt osannolikt resonemang. Hur ska några gerillasoldater kunna lura en av världens mest avancerade militärstyrkor?

Anonym sa...

Niklas

Det är ju så att vissa av oss, håller inte med om att Israel sysslar med statsterrorism, folkrättsbrott eller massmord.

Det verkar mer vara önsketänkande från din sida att de sysslar med just detta. Men krig är lite mer komplicerat, än vad du verkar få det till.

Knute sa...

J.N. På samma sätt som IDF "lurades" att besvara Hamas skjutande från FN-kontoret.

Knute sa...

Tack Omar Kalb, jag lånar en av dina bilder och infogar i inlägget.

http://muhammedbilder.blogspot.com/

Anonym sa...

Av kommentarerna i media tycks många som anklagar Israel att ha träffat en skola inte veta att Hamas med sina raketer träffade åtminstone 3 skolor varav 2 i Bersheva. En av dessa var en kindergarten.De också beskjöt ett åldersdomshem. Dessa raketer var avsedda att skada civila. Att inga barn skadades berodde på att alla skolor inom 40 km från Gaza inte hade någon skolgång. Skola nu hålls i skyddsrum.
1 miljon av Israels befolkning bor nu i områden som raketerna nu når. En raket träffade en förstad till Tel Aviv. Rakterna når nu alltså Israels större befolkningsområden. Skulle Sverige accepterara bombardemang av Stockholms förstäder?

Anonym sa...

Är ni medvetna om att Mellanösternkonflikten EGENTLIGEN handlar om maktkampen mellan Saudiarabien och Iran? Om vem ska få herraväldet över Mellanöstern?

Inquiry and Analysis - No. 492
February 2, 2009 No. 492

An Escalating Regional Cold War –
Part I: The 2009 Gaza War
By: Y. Carmon, Y. Yehoshua, A. Savyon, and H. Migron *

The recent Gaza war was portrayed by the international media as a local military conflict between Israel and Hamas. However, this war, like the 2006 war in Lebanon and various other military and political events in the last three decades in the Middle East have a common denominator - namely, all stem from the conflict between revolutionary Iran and the Saudi Kingdom and the respective camps of each. This conflict is key to understanding the Middle East in the 21st century.

Läs mer här:
http://www.memri.org/bin/latestnews.cgi?ID=IA49209#II

Anonym sa...

Pelena sa...
Här finns ett sevärt klipp med en berömd ex-muslimsk kvinna som kämpar mot islamism:

Why I left Islam - Nonie Darwish (1 of 2)
http://www.youtube.com/watch?v=RZ3T2Y2QksE

L8U2fOB9X0E

Skicka en kommentar