söndag 18 januari 2009

Mångkulturen och kulturarvet

I muslimska länder finns nästan inga minnesmärken som påminner om tiden före islam, och de som finns kvar förstörs fortlöpande, t ex i Iran, Pakistan och Egypten. På den vägen är det i Sverige också. Från SvD:

"Två gånger i månaden brinner det i genomsnitt i en kyrka någonstans i Sverige. Och nästan tre gånger i månaden brinner det på en biograf, teater, ett museum eller bibliotek.
Ibland stryker en bit oersättlig kulturhistoria med, som vid branden i Katarina kyrka i Stockholm 1990 och vid branden i Södra Råda gamla kyrka i Västra Götalands län 2001."
Eftersom allt man behöver veta står i Koranen behövs inga skolor. Minst en skola i Sverige brinner varje dag året om. Hur många bilar som brinner varje dag skulle vara intressant att veta.Mångkulturen kostar. I Malmö tog sig en demonstration mot kriget i Gaza till Folkets park och ställde till med storbrand. Det finns djur i parken, men de klarade sig.

Kriget i Gaza utnyttjas nu maximalt för att göra oss försvarslösa. Överallt i Europa skränar enorma folksamlingar allahu akbar och döda judarna. Krossa demokratin, döda de otrogna. Det är inte bara vårt kulturarv som islamisterna vill förgöra.

Aftonbladet och socialdemokraterna instämmer villigt i hatkören. Nyttiga idioter för den muslimska massinvandringen och kriminaliteten.

Läs mer: Men varför gör ni det här mot oss?

4 kommentarer:

Krigsblogg 2007 sa...

Fenomenet du beskriver kallas "jahiliya", dvs. hedendomen; eller världens tystnad före profeten. Sedan 1100-talet och al-Gazali, då islam slöt sig mot allt annat vetande, utom den som står i koranen och haditherna och då den arabiska kulturen upphörde att vara en bidragande kraft i världen har allt jahiliya varit fullkomligt ointressant.

Föreblden blev kalifen Omar, som spred Islam med svärdet och hans främste härförare Kaled som erövrade Persien på 640-talet och gjorde landet muslimskt.

Efter segern vid slaget vid Kadishija (c:a 640) lät Kaled bränna alla persiska böcker han kunde få tag i. Argumentet var: "Antingen motsäger en bok koranen, varvid den är lögnaktig och bör brännas; eller också säger den samma sak som koranen och då är den överflödig och bör brännas".

Detta synsätt lever kvar än idag.

/Erik

Knute sa...

Mycket intressant och klargörande, tack för det Erik!

LP sa...

Det är illa när byggnader och platser som kan klassas som kulturminnen förstörs.

Än värre är det när själva minnena förstörs. Den massiva propaganda som bedrivs både från myndigheter, organisationer och enskilda aktörer, med syfte att bereda plats för den "nya människan", är ett bokbål av rang.

Jag är ingen nostalgisk person som längtar tillbaka till stormaktstiden och jag tycker inte att "allt var bättre förr". Jag är dock helt övertygad om att man måste vara medveten om och vårda sitt arv, som en slags kollektiv terapi, om man skall komma vidare i sin gemensamma kulturella historia på ett bra sätt. Det som pågår nu handlar istället om att förneka, förvanska, förvirra, och förstöra allt som kan kallas svenskt.
Syftet är att bereda plats för något annat. Vänstern har sina idéer om hur detta andra skall se ut, islamisterna har sina.

Anonym sa...

Ja, det allra mest tragiska är just den massiva propaganda som våra barn utsätts för i skolorna, som har omvandlats till formliga omskolningsläger för att skapa en ny generation utan minne och kulturarv.

Skicka en kommentar