söndag 10 juni 2012

SNC:s minareter meddelar: "kristna måste lämna staden"

. . En utvandring av kristna sker i västra Syrien

Den kristna befolkningen har flytt från staden Qusayr, nära Homs, efter ett ultimatum utfärdat av den militära chefen för den väpnade oppositionen, Abdel Salam Harba.

Från minareterna i stadens moskéer vidarebefordrades hans ultimatum: "Kristna måste lämna Qusayr inom sex dagar." Orsaken kan vara att en del kristna öppet har uttryckt sin lojalitet till staten och det är därför som oppositionens armé jagar bort dem.

Islamiska extremister inom den väpnade oppositionen anser att eftersom kristna är "otrogna" kan de beslagta deras tillhörigheter, genomföra massavrättningar och föra ett "heligt" religionskrig.

Nu har det framkommit att det var sunnimuslimska rebeller som var ansvariga för Houla-massakern. De dödade var nästan uteslutande från familjer som hör till Houlas regeringstrogna alawi- och shiamuslimska minoriteter. Men propagandan som gick ut i media hävdade att det var tvärtom!

Ännu ett exempel på desinformation: Rebeller samlade kristna och alawi i en byggnad i Khalidiya och sprängde byggnaden med dynamit. De skyllde sedan brottet på den reguljära syriska armén.

Oppositionen, som kallar sig Syriska nationella rådet (SNC), med en ledare mantalskriven i Uppsala, har således hamnat i klorna på hårdföra islamister.

Arabiska våren en svart vår för kristna