söndag 11 september 2011

Det finns redan över 100 moskéer på Manhattan

... men ändå var president Obama tillskyndare av ett moskébygge vid Ground Zero. Varför?

Det är bara att konstatera att enligt islamisk lag är Obama muslim eftersom hans far var det. "En gång muslim, alltid muslim."

Trots att han är "världens mäktigaste man" kan han inte komma undan den islamiska trosgemenskapen. Vilket han förmodligen inte heller vill; läser man hans memoarer och hans tal i Kairo sommaren 2009 framkommer identifikationen med islam tydligt.

Ett av otaliga bevis för detta är att Obama vid ett privat möte med Egyptens utrikesminister Ahmed Aboul Gheit sa att han fortfarande var muslim.

Det finns skäl att betrakta Obama med misstänksamhet och misstro, en man som inte förstår vad 11 september 2001 betyder för Amerika. Ground Zero är en begravningsplats, skulle den tillåtas bli ett segermonument för terroristerna?

President Obama stödde bygget av en moské vid Ground Zero med argumentet "religionsfrihet". Borgmästare Bloomberg i New York talade om islamisters "yttrandefrihet".

Abstrakta principer om lika rättigheter som tilltalar liberaler. Att Ground Zero-moskéns imam ser den som en kommandocentral i kampen för islams världsherradöme, sådana konkreta tankegångar avfärdas som irrelevanta. Om kartan inte stämmer med terrängen, gäller kartan.

Gudskelov väckte planerna på ett muslimskt center så häftiga protester att de fick skrinläggas.

läs vidare: Ett hem för de modiga?