lördag 7 november 2015

"Pojkar är pojkar" sa rektorn. Alla pojkar är lika oavsett var de kommer ifrån.

Afrikansk elev våldtog sin klasskamrat på skolgården

Det var en lördag i oktober som två flickor besökte ett mellanstadiedisko på en skola i Alvesta kommun. Under kvällen blev de antastade av två afrikanska elever som går på samma skola.

Skolledningen valde emellertid att inte göra någonting för att öka säkerheten för flickorna. Istället fortsatte trakasserierna samtidigt som den biträdande rektorn höll en lång utläggning där hon betonade "alla människors lika värde".

Dagen efter händelsen på diskoteket blev flickorna överfallna av de två afrikanerna när de lekte på skolgården. Den ena flickan blev indragen i en buske och våldtagen av en av pojkarna. Samtidigt slet hans kompis med sig den andra flickan bakom en bil, men hon kunde undkomma eftersom andra personer dök upp.

Rektorn beslutade att pojkarna trots våldtäkten skulle få gå kvar på skolan.

Skolan, som har en majoritet elever med invandrarbakgrund, präglas av en långt gången vänsterideologi. Stort fokus läggs på att att lära svenska elever att inte uttrycka sig fördomsfullt eller på annat sätt kränka invandrare. Det hänger lappar med olika färger och överallt står det "vi gillar olika".

Ingen vill gå i Fridolins skola

Invandrarmän som uppger sig vara 14 år, men i själva verket kan vara i övre tonåren eller tjugoårsåldern ska kunna gå i samma klass som svenska åttaåriga flickor, säger utbildningsministern.