måndag 16 november 2015

Nästa migrantvåg med jihadkrigare väntas inom kort

Den arabisktalande säkerhetsexperten Georg Spöttle, boende i Ungern, har med sina unika insiderkunskaper kunnat studera källorna till de pengar migranter använder sig av för att ta sig igenom Europa. Han har gång efter annan funnit att pengarna i många fall emanerar från Gulfstater som Saudiarabien och Förenade Arabemiraten.

Spöttle har också gått igenom tusentals bilder och videor i mobiltelefoner som slängts av migranter vid den ungerska gränsen. Han menar att många bilder bara kan tillhöra personer som "antingen sympatiserar med terrorism eller är terrorister själva".

Man har också sett andra mycket oroväckande fenomen, bland annat bortslängda id-dokument vid sista stoppet på Västra Balkan-rutten, strax innan migranterna tar sig in i EUs fria rörlighets-zon.

I Serbien har priset på superlim ökat 100 gånger. Superlim kan strykas på fingertopparna för att ersätta de egna fingeravtrycken med falska dito, och på så vis kan man lura den biometriska EURODAC-scannern.

Många av de id-dokument som hittats strödda längs den ungerska gränsen är äkta syriska civila och militära papper som automatiskt skulle ge innehavaren uppehållstillstånd i Tyskland. Detta är konstigt: Serbiska id-handlingar, äkta uppehållstillståndspapper från Sverige, papper som bekräftar politisk flyktingstatus från Jordanien, och europeiska pass har alla hittats utströdda längs gränsen.

Den enda slutsatsen man kan dra av detta, menar Ungerns främste säkerhetsanalytiker, är att det handlar om individer som avser etablera jihadistiska sovande celler i Europa. Alternativt kan det handla om att många av de kriminella muslimer som redan har uppehållstillstånd i ett EU-land nu ser sin chans att skaffa sig en ny identitet innan de försvinner ut på kontinenten.

År 2016 kommer det att finnas lika många stridsdugliga muslimska män i Tyskland (5,5 miljoner) som det finns unga tyska män i samma ålder.

Den 2 november hotade Libyen att skicka miljoner afrikanska migranter till Europa om inte EU erkänner dess självutnämnda islamistiska regering.

Ungerns migrantkris över - Europas har bara börjat