tisdag 7 augusti 2012

Kristna och konvertiter till kristendomen är i farozonen

Sedan Mohamed Morsi blev president har det luftats planer om att spränga pyramiderna eftersom de inte är islamiska. Det vore förstås inte bra för turistindustrin. Kanske det går att uppdatera dem med lite svart målarfärg i stället:
.


.
Nej, pyramiderna får nog stå kvar. Däremot har efter Morsis tillträde gjorts försök att spränga kyrkor. Många kopter är på flykt ut ur landet, islamisterna vill slutföra det som började med arabernas invasion år 639. Liknande planer som de har med Syriens kristna.

I scenariot ingår också Muslimska Brödraskapets "tålmodiga jihad", i kombination med mer otåliga typer som självmordsbombaren på Drottninggatan i Stockholm i december 2010, som hade kunnat döda många oskyldiga. En listig kombination av att framställa islam som fredens religion och samtidigt sätta skräck i folk.

President Morsi pratar om hålla fredsavtalet med Israel samtidigt som oljeledningen dit sprängs gång på gång. Morsi gör samma beräkning som Muhammed: när förhållandena är de rätta slår han till. Att tala om fred och samtidigt förbereda sig för jihad är en integrerad del av jihad.

. . "Vi har korset och det skyddar oss mot djävulen"