söndag 16 oktober 2011

Ambassadören bör avgå

Följande handlar om en barnkidnappning i Italien, som beskrivs på den italienska bloggen "Lisistrata.com"

En tunisier kidnappade sin lilla tvååriga dotter, Martina, och tog henne till Tunisien. Den italienska ambassadören där accepterade tydligen åtgärden.

Den italienska parlamentsledamoten från Frihetspartiet, Souad Sbai är upprörd och kräver den italienska ambassadörens avsked!

"Meddelandet om att fadern i Tunisien har tilldelats vårdnaden av den lilla Martina är ett av de mest allvarliga händelser som vårt land någonsin upplevt", säger hon." Att man inte kan försvara ett två-årigt italienskt barn mot internationell beslagtagning är ett nederlag som mörklägger förtroende för vårt land. "

"Vi ser en otrolig likgiltighet inför att Martina anförtrotts fadern, som bokstavligen kidnappade henne och slet henne ur moderns famn. Slaget är förlorat. Med all sannolikhet kommer Martina aldrig att återvända hem till Italien. Mina komplimanger till den person som hade kunnat göra något men inte förstått det och / eller inte har velat föra henne tillbaka till Italien. "

Tillsammans med elva andra parlamentsledamöter och senatorer har Sbai ställt frågor om fallet, dvs. om bristen på diplomatiska ansträngningar vid rättegången när barnet anförtroddes fadern. Den 20 oktober, kommer Martina sannolikt att överlämnas till fadern efter en slutgiltig dom av en tunisisk domstol.

Vad har vi för behov av diplomatiska förbindelser med Tunisien när man inte ens kan försvara ett italienskt barn på bara två år? "frågar Sbai till slut.


I Danmark har vi upprepade gånger hört hur okunniga och naiva danska kvinnor, som gift sig med muhammedaner från andra länder, berövats sina barn.
Barnen har förts bort av fadern och uppfostrats i ett främmande land, tex av barnets farmor.

I Danmark är man i regel hjälplös inför dessa problem och måste inse att barnet aldrig kommer tillbaka. Andra lagar gäller i andra länder. Och dessutom går staten Danmark in för mångkulturen!

Barn som blir bortförda till arabiska länder