söndag 9 november 2008

Skandal: Migrationsverkets jurist lägger sig i utrikespolitiken

Lennart Eriksson på Migrationsverket avskedades från sin chefspost därför att han på sin privata blogg uttryckt Israelvänliga åsikter.

Vid rättegången mot Eriksson gjorde verkets jurist Staffan Opitz ett häpnadsväckande uttalande: han kallade grundaren av palestinska Hamas-rörelsen för "befrielsekämpe" och sa att rörelsen var en "befrielseorganisation". Men Opitz får behålla jobbet. Varken utrikesminister Bildt eller migrationsminister Billström tänker vidta någon åtgärd.

Varför är det tillåtet att offentligt hylla en terrorganisation men förbjudet att privat vara Israelvänlig? Har islamisterna någon hållhake på politiker och tjänstemän? Förekommer mutor? Shejkerna har ju köpt många svenska företag med sina oljepengar, kanske de köper annat också? Varför släpps så många terrorister in i Sverige? Vem har bestämt att asylsökande inte behöver visa id-handlingar och att uppehållstillstånd ska beviljas genom "snabbprocesser"? Varför legaliseras asylturism, falska flyktingar och kriminella människosmugglare?

Bildt och Billström måste göra något åt saken och bevisa att de inte är korrumperade. Styr islamisterna redan Sverige?

Uppdatering: Tingsrätten: Migrationsverket gjorde fel som straffade Lennart Eriksson för hans Israelblogg.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart, se bara på hur det ser ut i landet.

Anonym sa...

Man mår illa

/Peter

Anonym sa...

Ja, man kan undra hur det står till egentligen, och vad som rör sig i huvudet på "Eliten"...

Anonym sa...

Det ar ett tecken pa hur regeringen officiellt tillsatter och avskedar folk pa grund av sin syn pa muslimska terrorister och judar. Man vill visa varlden var man star i fragan. Man behover inte undra hur det kommer sig att bara israelhatande och judehatande journalistik belonas med presstod i Sverige. Finns det nagon som kanner till en enda tidning som ar neutral i fragan och far presstod? Det ar m.a.o regeringens policy att bedriva antijudisk politik vilket ar samma sak som pro-islamist och proterror politik.

Anonym sa...

Man är rädd för att bli betraktad som en foliehatt, men jag börjar mer och mer ana att du kanske är något på spåren när du ställer frågan om det handlar om mutor, utpressning eller liknande. Det är skumt.

Skicka en kommentar