tisdag 8 november 2011

Iransk Fodbold

Fodboldspillere dömt til böde for deres jubel over et mål. Det var en "umoralsk scene".

Det er blevet mode at fejre målene på stadig nye måder, og det skal spillerne naturligvis ikke betale böder for.

Det er dog anderledes i Iran: to spillere fra den mest kendte iranske klub, Persepolis, Mohammed Nasrati og Sheys Rezaei har måttet betale dyrt for deres jubel, som blev bedömt som "umoralsk". De to fejrede et mål i fodboldskampen i lördags, der endte med 3-2: Ifölge referaterne klamrede Nasrati sig fast på ryggen af kammeraten.

Denne opförsel, som de to fodboldspillere har kaldt kamprus, har kostet Nasrati en diskvalification på ubestemt tid. Rezaei derimod bliver i hvert fald til de to näste kampe. Begge spillerne mister yderligere 15% af deres lön. En talsmand for den iranske fodbold har til stats-TV´en udtalt, at der kunde blive taget yderligere forholdsregler, og at det ikke er udelukker at sanktionerne udsträkkes til flere spilere i Persepolis.

Fodboldskampen blev transmitteret direkte: millioner af seere har derfor oplevet den "liderlige scene". I årevis har foldboldsväsenet väret engageret i "moralsk opbakning". Indsatsen synes således utilsträkkelig: fra tilskuerpladserne höres stadig vulgäre kor.

Også af den grund er det ikke tilladt kvinder at komme ind på stadierne.

Kommentar.

Denne klämren sig fat på kammeratens ryg kan jo minde om de opgejlede mandlige tudsers kläben sig fast til deres elskende under könsakten. For de oversexede muselmänd, der ikke har nogen naturlig omgang med kvinder, kan det måske give anledning til....

Ja, til hvad? Voldtägt på fodboldbanen?

Jeg foreträkker tudserne i skovsöen fremfor svedige, lugtende mandfolk. Tudserne er mere ärlige.