måndag 4 maj 2009

Barn som föder barn


Sharialagarna införs mer och mer i Sverige med ökat antal muslimer och på grund av de krav har på Sverige. Barngiften ökar och svenska myndigheter funderar och funderar på i fall man ska kriminalisera barngiften. Socialdemokraternas Nalin Pekguls bror, journalisten Kurdo Baksi, anser att pedofili är då man köper sex av barn, inte att profeten Muhammeds äktenskap med en sexårig flicka är pedofili. Muhammed som är förebilden för många muslimer, använder också hans äktenskap med flickan som ett försvar för barngiften. I Mena-länderna blir flickor tidigt bortgifta och även imamer i Norden anser att barngiften är på sin plats.

Blogginlägget nedan skrev jag i juli 2008 på bloggen Hedersrelaterat våld, men jag ville lägga upp det i denna bloggen för att verkligen visa på hur illa det kan gå för barn som tvingas att föda barn. Jag vet ännu inte om någon gravid barngift som dött under förlossningen, eller att vi skulle ha ett större antal mödrar under 15 års ålder i Sverige."Tortyr av barn? Nejdå inte alls, det är ett normalt äktenskap för afrikaner. Eller kanske inte, för den flicka som misslyckas stöts ut från bygemenskapen. Så en viss norm existerar, och barnet bestraffas för att det inte är moget nog att fungera som en färdigutvecklad kvinna kan.

Det handlar i artikeln inte om skador på grund av könsstympning. Detta handlar om undernäring och för låg ålder för barnafödande. Könsstympning är förbjudet i Etiopien, men förekommer och vanligast är den "lilla" omskärelsen, där klitoris, eller förhuden runt klitoris skärs bort.
Ordet fistula betyder fistel, en medfödd eller förvärvad abnorm, "onaturlig" kanal i kroppen.

Reportern Charlotte Palmefors, Östgöta Correspondenten, har varit nere i Etiopen och gjort detta reportage. Det finns inte publicerat på nätet, utan jag har tagit stycken ur tidningsartikeln den 1 juli 2008, i pappersupplagan. Allt är korrekt återgivet.


"Flickorna gifts bort redan när de är åtta, nio år. De blir gravida genast då de kommer i puberteten. Flickornas ålder i kombination med undernäring gör att de inte klarar att föda. Deras bäcken är för trånga. När barnet fastnar på vägen ut finns det ingen hjälp att få. Det kan ta flera dagar att gå till närmaste hälsocentral, och där finns oftast inte ens utbildad medicinsk personal. Barnet dör inom ett dygn. Det kan ta många dagar ytterligare innan huvudet krympt så mycket att den unga kvinnan, om hon överlever förlossningen, klarar att föda fram barnet."

"Kvinnorna (flickorna, min anmärkn.) som överlever en förlossning där barnet fastnar riskerar få omfattande skador i underlivet. Sprucken livmoder, även urinblåsa och ändtarm är inte ovanligt. Med fostrets långa tryck mot bäckenbotten följer också vävnadsdöd. Det uppstår hål, fistlar, i slidväggen genom vilka urin och avföring kan läcka okontrollerat."

"Deras män och familjer har övergivit dem för att de luktar. Många har levt isolerade i många år innan de kommer hit (Fistula-sjukhuset, min anmärkn.) Det kan ta dem månader att gå till sjukhuset. De lyckligt lottade har en åsna att rida på, andra vars ben förtvinats efter år av isolering i en hydda bärs på anhörigas rygg. Flickor som lyckats tigga pengar till buss kastas ofta av den, på grund av att de luktar."

"Mödradödligheten i Etiopien är den högsta söder om Sahara. Exakt hur hög vet ingen, men siffran en av sexton nämns för mig."

"Varje månad söker 250 flickor som fått sina underliv sönder- trasade av förlossningar hjälp (...)."
"Man uppskattar att minst 100 000 "kvinnor" i landet är drabbade. Ett fåtal får hjälp."

"De unga kvinnorna som kommer till Fistula har förlorat allt, också mänsklig gemenskap. Lukten har fått deras familjer att överge dem. Många har levt ensamma i en hydda i år innan de kommit hit."

"(____) den unga flicka som en av sjukhusets läkare hittade i en avlägsen by. Flickan hade legat ensam i en hydda och kunde varken gå eller stå. Efter många operationer kunde hon, ett halvår senare, återvända till byn, helt återställd. Då kunde hon också läsa. Flickornas undervisas den tid de är på sjukhus."

"De svårast skadade flickorna kan aldrig få barn igen. De som blir gravida på nytt måste förlösas med kejsarsnitt. Vi säger åt flickorna att de måste börja gå hit så snart de känner barnet börja röra sig i magen (...). Det kan ta månader innan de är framme på sjukhuset.

"Två av hundra flickor är så svårt traumatiserade av det de varit med om att de blir psykotiska."

Fistula-sjukhuset ligger i utkanten av Etiopiens huvudstad Addis Abeba, och startades för mer än 30 år sedan av australiensiska läkarparet Catherine och Reginald Hamlin. Endast Catherin lever idag, 84 år gammal, men opererar fortfarande. Sjukhuset drivs med donationer från bland annat Stiftelsen Fistulasjukhuset i Sverige.


Jag fick tips om denna artikel igår, och kontaktade redaktionen som erbjöd mig ett gratis-exemplar. Jag hämtade det idag. Detta är verkligheten som jag läst om innan. Det tog mig ändå fem timmar att samla mig för att skriva, likafullt har jag suttit och skakat i armar och händer, och är spänd i käkarna av chocken. Jag har aldrig kommit detta problem så nära som i denna artikel, och jag hoppas att jag förmedlat värdefull kunskap. Då är inte mina tårar över detta fällda för någon jag inte kan hjälpa ändå. De tankar jag sänder alla barn som tvingas genomlida detta helvete, inte heller meningslösa, någon delar dem med mig. Jag kan inte göra mycket mer än bara berätta för andra vad som händer dessa barn!

Jag kommer inte att släppa mitt arbete för kvinnors och barns rättsäkerhet i Sverige. Aldrig tillåta att flickor gifts bort, eller acceptera pedofili i Sverige. Det spelar ingen roll att vi har tillgång till näringsrik kost och specialistsjukvård i Sverige!

Jag är och förblir en moralkärring, och efter att ha läst detta är jag det än mer! Det här är inte en framtid våra döttrar och deras döttrar ska behöva möta, bara för att det finns män och kvinnor som absolut måste leva efter sina egna kulturella och religiösa regler!

Fistulasjukhuset i Addis Abeba, Hedersrelaterat våldMer att läsa:
Stiftelsen Fistulasjukhuset

Barnäktenskap legalt i Sverige

Islam stöttar pedofili

Pedofili inom islam

Barngiften ökar drastiskt


Barngifta ska försörjas av maken

Muslimer i Sverige väljer sharia

Muslimfeministisk agenda

0 kommentarer:

Skicka en kommentar