onsdag 3 februari 2010

TV4-folket satte frukostkaffet i halsen

Opinionsmätningen på TV4:s textteve var inte kapad. Från DN:

"Projektet var utformat som en opinionsmätning där kanalernas tittare sms:ade in sina partisympatier, och statistiken daterades dagligen upp och lades ut på textteve. När DN på måndagen påpekade det hela visade teverutan ett resultat som, om det stämde, skulle ge Sverigedemokraterna egen majoritet i riksdagen. Först då, efter flera dagars publicerade siffror, panikstoppades projektet."

Det gick bara att rösta en gång från ett visst telefonnummer, så anklagelser om att mätningen var kapad verkar mest ha som syfte att misskreditera SD. Ungdomar har mobiltelefonvana. SD har stort stöd bland ungdomar.

I Lund fruktar polisen fruktar stökig valrörelse. Extremvänstern är stark där och har tidigare attackerat borgerliga politiker, nu lär det bli Sverigedemokraternas tur att råka ut för AFA och Global Intifada och allt vad de kallar sig.

"Eftersom brottsligheten vänder sig mot det demokratiska systemet, borde den omfattas av den speciallagstiftning som heter författningsskyddet," säger en polischef. "I så fall blir straffskalan en helt annan. I dag rubriceras brotten ofta som olaga intrång eller ofredande, vilket är helt orimligt."

(S) nye chef för sociala medier är en f d AFA-huligan

4 kommentarer:

Ann-Marie sa...

Svenska folket har kanske äntligen fått nog!?

Sören Sommelius sa...

Det var ju kul att du gillade min bild från "Hets".
Nu är inte "Caligula" (Stig Järrel) någon metafor för AFA-drägget utan mer en komisk replik på det kompakta åsiktsförtryck som Sverigedemokraterna tvingas verka under.

För att travestera Ann-Marie här ovanför:
Svenska folket har äntligen fått nog!
Bort med åsiktspolisen från de etablerade partierna.

Sd ÄR en omistlig del av den svenska politiska kartan. Den har ritats om de senaste tjugo åren. Det är dags att inse det nu!

Redaktören sa...

Äcklet Hampus (jag hatar människor som ser ut som han) har även arbetat på Levande Historia.

http://www.levandehistoria.se/aktuellt/nyhetsbrev/2004-04-05

Knute sa...

Tack Uncle Bob! Jag brukar ange varifrån jag hämtar bilderna, men den här gången stod det still, så jag är glad över att du dök upp!

Skicka en kommentar