torsdag 20 augusti 2015

Reinfeldt erkänner

Psykopat? Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet om att 20 miljoner syrier, 10 miljoner somalier och 5 miljoner eritreaner kan få permanent uppehållstillstånd i Sverige, var enligt honom själv en bestraffning av väljarna för att de röstade på SD.

Fnordspotting:

"Valet 2010 tog Alliansen på sängen. Man behöll förvisso regeringsmakten, men förlorade i och med Sverigedemokraternas inträde i riksdagen sin parlamentariska majoritet. Det var där och då som allt började gå fel.

Fredrik Reinfeldts svar på valresultatet var både irrationellt och emotionellt. En del har spekulerat i att han agerade i panik, andra har spekulerat i att det snarare var hämndvilja som drev honom. Resultatet blev hur som helst att regeringen, i stället för att genomdriva den invandringspolitik man själva hade arbetat fram före valet, slöt en radikal och ansvarslös uppgörelse med Miljöpartiet."

Snaphanen:

"Sverige er i en krise, det kunne have forudset allerede da Reinfeldt trådte til for otte år siden. Syvpartiet har fået usædvanlig lang snor af vælgerne, og nu er det endelig slut. De kunne alligevel ikke gå på vandet, da det kom til stykket. Vil man ikke høre – og de har ikke villet høre i fyrre år – så må man føle.

Reinfeldts indvandringsaftale med Miljøpartiet, der ikke var uden psykopatiske træk, holdt ikke fem år. Selvom kæden af syndere er lang og helt tilbage til Olof Palme, var Reinfeldt den værste af dem alle."