tisdag 3 juli 2012

Vad symboliserar Palestinasjalen?

"Sjalen är ju en symbol för jihad mot judarna och i dag kan det jämställas med att bära en nazistisk armbindel offentligt. Det är arbetsklädseln för självmordsbombare, för Hamas, för Islamic Jihad, för 'palestinska' myndigheten med sin egen förintelseförnekande diktator, och man ser dem vid varje anti-Israel-demonstration."

Palestinasjalarnas främste fotomodell Arafat skodde sig gott på alla miljarder som dumsnälla Väst skänkte och fortfarande skänker. Det finns inget mer motbjudande än härskare över ett folk - speciellt ett fattigt folk - som klagar över sina undersåtars lidande samtidigt som de profiterar på det.

En gammal käpphäst bland ekonomihistoriker är den eventuella skillnaden i ekonomisk effektivitet mellan katoliker och protestanter. Men den är försumbar om man jämför med den islamiska världen. Den saudiska oljan har givit islamiska seder ett rejält uppsving efter att de nästan varit helt försvunna. Olja är arabernas huvudsakliga inkomst utan vilken de knappast kan försörja sig, sedan möjligheterna minskat att göra ständiga erövringar i sin omgivning och kuva befolkningarna. Kort sagt, den islamiska ekonomiska teorin påminner om den marxistiska, ett nollsummespel där inga nya värden skapas – rikedomarna måste tas från andra.

. . “Göteborg är väldigt oförberett”