torsdag 27 januari 2011

First we take Tehran, then we take Tunis, then we take Cairo…

Sedan president Hosni Mubarak tillträdde 1981 har Egyptens befolkning fördubblats. Men de flesta av landets 80 miljoner människor är inklämda i stadsområden nära Nilen. Efter de senaste dagarnas händelser är nästa våg av asylansökare till Sverige snart på väg.

Här en dansk läsövning till gagn för journalister och andra "experter" på läget i Nordafrika och Mellanöstern. Skjoldungen skriver:

"Man tager et land med muslimsk flertal, ligegyldigt hvilket. Her sidder der en despot som udplyndrer og stjæler med arme og ben fra befolkningen.

Han sidder der i kraft af, at den vestlige verden – herunder ikke mindst Danmark – forsyner ham med milliarder af dollars, øvroer og våben i den tro at man så kan holde muslimerne i ro. Det kan man ikke. Så de bedst begavede af slagsen organiserer et lidet oprør og sætter despoten på porten.

De vil så indføre demokrati. Hvilket i deres optik betyder flertalsstyre. Men flertallet er jo muslimer, så de bestemmer dernæst at indføre sharia med samt hele den tyrkiske musik.

Når de så har etableret sig som en regering, vil de sikre sig mod flere oprør, hvorfor man hænger dem, der hjalp dem til magten op i lygtepæle, byggekraner og hvad man nu lige har for hånden. Slut."

Europas kyrkliga ledare försöker föra en "dialog" med muslimerna. "Dialögn" borde det heta. I länder med muslimsk majoritet visar "fredens religion" sitt rätta ansikte. De kristna i Egypten har blivit förföljda ända sedan de invaderades av araberna år 641... läs mer här

9 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt trångsynt artikel. Varför skulle muslimer vilja leva under shariastyre? Jag är mussla själv och känner ingen som önskar göra det. Varken i det demokratiska Turkiet eller Sverige.

Knute sa...

Tja, är det inte trångsynt i så fall att bara utgå från det urval av människor man känner. De muslimer jag pratat med vill inte heller leva under shariastyre. Men på avstånd har jag sett några som kan misstänkas vilja det.

Knute sa...

World Muslim population growing twice as fast as non-Muslim population

With that growth will come increasing demands for Sharia across the globe.

http://www.jihadwatch.org/2011/01/world-muslim-population-growing-twice-as-fast-as-non-muslim-population.html

Anonym sa...

Jag är mussla själv och känner ingen som önskar göra det.

Väl det finns säkert muslimer som har religion som privat sak, men än så länge syns de inte. Däremot minst två som gärna föredrar sharia framför västerlandets samhällsstyre sitter redan i Riksdagen.

/ free bird

Niklas sa...

"Väl det finns säkert muslimer som har religion som privat sak, men än så länge syns de inte."

Kanske just för att de har religion som privat sak.

Det finns 1,5 miljarder muslimer i världen så det är ganska uppenbart att den absoluta majoriteten är sådana som har religionen som privat sak och som därför inte syns. Förresten är det väl en fördel att de inte gör något större väsen av sig.

Knute sa...

Att leva under sharialagar är ett mycket skrämmande persoektiv.

Sharialagen inom islam förespråkar stränga straff. En tjuv kan dömas till lemlästning och en homosexuell till dödsstraff. En kvinna som begår äktenskapsbrott kan dömas till att piskas offentligt eller bli stenad till döds. En person som överger islam och inte längre tror på Koranens budskap döms till döden.

http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=3649&coid=3

Anonym sa...

öh? i Turkiet och Malaysia är majoriteten muslimer men de lever mestadels inte under sharia vad jag vet

Knute sa...

När Skjöldungen skriver "den tyrkiske musik" är det bildligt menat, även om det antyder att Turkiet under Erdogan är på väg att kasta sig i armarna på Iran, Hizbollah, Hamas, al-Qaida osv. Turkiska "Ship to Gaza" var en täckmantel för jihad.

Malaysia befinner sig också på den fundamentalistiska vägen. Det finns till och med läger i djungeln där kristna interneras på obestämd tid och behandlas dåligt.

Anonym sa...

Jag förstår inte de personer som påpekar att de själva är muslimer men inte vill införa sharialagar - varför lämnar ni inte religionen om ni inte tror på det som står i koranen. Lämna då denna ondsinta religion och bli kristna eller ateister. Vore intressant med ett svar från er varför ni då fortfarande är muslimer. Jag själv har lämnat kristendomen för länge sedan eftersom det som står i bibeln bara är sagor - enligt min mening - och endast tillkommit i en tid för att människor skall ha ett rättesnöre. Nu har vi lagar och sunt förnuft istället.

Amlitz

Skicka en kommentar