söndag 15 juni 2008

Orangutang

Från ett mail:

Vi skulle behöva er hjälp med att få ut information om vår förening, Borneo Orangutan Survival Sweden (BOS) och vår dokumentärfilm som sänds den 18 juni kl. 21.00 i SVT 1

BOS kämpar för orangutangernas överlevnad. Orangutangerna och deras livsmiljö håller på att utrotas bland annat genom skövling av regnskogen. Om inget görs är de vilda orangutangerna bort om 5-10 år. På vissa ställen kommer de att av vara borta om 3 år om inget görs!

På två rehabiliteringscenter i Indonesien arbetar vi med att ta hand om sjuka eller från fångenskap fritagna orangutanger. Vi stödjer också projekt som syftar till att skydda vilda orangutanger och den regnskog om de är beroende av. I dag finns nära 1000 djur på organisationens två center.

För att stödja BOS kan man adoptera en orangutang, bli medlem eller helt enkelt ge en gåva. I dag har vi 1000 medlemmar i Sverige och 950 personer har adopterat en orangutang.

Den 18 juni kl 21.00 kommer SVT 1 att sända en dokumentär som heter Orangutangerna räddare. Det är ett porträtt av danska Lone Dröscher Nielsen, som driver ett av BOS rehab center på Borneo. Lone och indonesisk personal räddar orangutang ungar, uppfostrar dem och lära dom att bli vilda orangutanger som skall kunna klara sig på egen hand i regnskogen. Dokumentären visar den ständiga kamp som Lone och hennes personal för varje dag för att kunna rädda de sista orangutangerna.
Men det är en mycket svår kamp och Lone och BOS behöver all hjälp de kan få för att rädda de sista orangutangerna.

Mer info om dokumentären finner du på
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=93435&from=program_ao

0 kommentarer:

Skicka en kommentar