måndag 23 juni 2008

Norsk debatt

Från en intressant diskussion om islamism och islamofobi på document.no:

"Men det stämmer inte att våldtäkter, överfall osv kan motiveras utifrån islam. Om du kan visa mig en enda muslimsk lärd som menar att det är okej för gäng att överfalla människor för vinningslystnad eller nöjes skull så ska jag spendera en hel kväll i stan på dig. Det lovar jag från djupet av min kristna själ."

- Den kvällen ute på stan är min! Men slappna av, jag föredrar öl, så ruinerad skall du slippa att bli.

Den muslimske lärde jag vill citera är ingen mindre än Sheikh Yousef Al-Qaradhawi, ledaren av Det Europeiske Fatwarådet, initiativtagare till IslamOnline och programledare för det populära al Jazeera-programmet 'ash-Shariah wal-Hayat' (Sharia och livet).

Det Europeiska Fatwarådet är den mest auktoritativa organisationen i Europa angående Islam och Sharia, och är för övrigt organisationen norska muslimer nu har bett om att avgöra en gång för alla vilken syn muslimer skall ha på homosexuella.

Efter det årliga mötet med fatwarådet i Stockholm år 2003 uttalade Al-Qaradhawi följande:

"Det har fastställts av islamisk lag att blod och egendom för människor i Dar al-Harb [Misstrons Område där kampen för islams dominans bör föras] inte är skyddad. Eftersom de kämpar mot och är fientliga mot muslimerna har de ogiltigförklarat skyddet av sitt blod och sin egendom."

(It has been determined by Islamic law that the blood and property of people of Dar Al-Harb [the Domain of Disbelief where the battle for the domination of Islam should be waged] is not protected. Because they fight against and are hostile towards the Muslims, they annulled the protection of his blood and his property.)

"Dar Al-Harb" refererar till länder där muslimer ännu inte har makten, som till exempel Norge. För att förstå vad som menas med "beskyddad" är det nödvändigt att förklara lite. Icke-muslimer som lever och betalar skatt i ett muslimskt land kallas för "dhimmi", vilket betyder "beskyddad". Eftersom dhimmier har accepterat islamiskt herradöme kan de inte förföljas eller skadas ostraffat. Lagarna i landet beskyddar också icke-muslimerna, och om någon skadar dem eller deras egendom ska vederbörande kunna bli straffad. Detta är utgångspunkten för att judar tidvis har flytt till muslimska länder för att slippa undan kristen förföljelse och antisemitism. En tid var det att föredra att vara dhimmi i Syrien framför progrom-offer i Spanien.

Vad Al-Qaradhawi här säger är att detta speciella beskydd inte gäller för icke-muslimer i icke-muslimska länder, därför att de per definition i egenskap av att vara icke-muslimska motsätter sig islam. Deras liv och egendom är därmed inte beskyddade, och islam har inga förbud eller lagar mot att de angrips, rånas, våldtas, överfalls eller dödas.

Detta betyder självfallet inte att alla muslimer är eniga med Al-Qaradhawi, men du bad bara om "en enda muslimsk lärd", och det har du fått.

Jag kan för övrigt tillägga att Al-Qaradhawi ofta har blivit kritiserad av "konservativa muslimer" for att vara för moderat och västligt orienterad.

Passar Fredag?

HT:
ReligioNyt och Uriasposten

8 kommentarer:

Anna sa...

Det här är ett klipp från 2006: "Sheik Taj Aldin al-Hilali har under ramadan uttalat följande: - Om du sätter oskyddat kött utanför ditt hus, på gatan eller i parken och katterna kommer och äter upp köttet. Vem har då ansvaret? Katten eller köttet?
Det oskyddade kötter är det som är problemet, säger han. Om kvinnor bär slöja och stannar på sitt rum, så uppstår inga problem."
Han uttalade sig i samband med flera uppmärksammade fall av gruppvåldtäkter begångna av muslimer i Australien.

From Sweden with Grief sa...

Som vanligt mitt i prick; Knute!
De gör det mesta i grupp, även våldtäkter som en slags maktutspel och förnedring. Dessutom tillåter sharia våldtäkt på hustrun, hustrurna de har hemma.
Så ja, islam tillåter våldtäkt!

Knute sa...

Det är svårt att veta hur man ska förhålla sig till det ökande våldet. Ska kvinnor vara försiktigare när de är ute på stan? Det är nog tillrådligt, även om att stanna på sitt rum vore kapitulation, liksom att klä sig i säck och slöja.

Anonym sa...

Har ni addressen till den mannen sa vi kan besvara hans krigsförklaring mot oss?

Knute sa...

Bravo Roger, skriv ett brev till al-Qaradawi och avvisa hans stollerier!

Det europeiska fatwa-rådet, European Islamic Council for Fatwa and Research, är baserat i Dublin med Shejk Yusuf Al-Qaradawi som ordförande.

Knute sa...

Mitt i folkvimlet på en järnvägsstation i Bryssel våldtog två män en flicka. De sa till henne att hon var lovligt byte därför att hon inte bar slöja! De förbipasserande vågade inte ingripa.

Gates of Vienna

Anonym sa...

Det är bra att detta kommer i dagen och det är på ett tragiskt sätt bra ju fler muslimska män som gör slag i saken och utövar sin "rätt" mot de otrogna skökorna i väst.

Detta kommer att leda till att 50% av befolkningen i väst (kvinnorna) kommer att inse att islam innebär ett direkt och konkret hot mot deras säkerhet. Inte bara ett svårbegripligt och långsiktigt hot som islamiseringen innebär mot hela vår kultur, utan ett faktiskt hot mitt i vardagen.

Med tiden kommer detta kanske t.o.m att innebära att även de mest vänstervridna och PK-anfäktade kvinnliga feministerna kommer att inse vem som är deras vän och vem som är deras fiende, något många verkar ha svårt att se idag.

Återstår nu att få fram denna information även via de bredare medierna på något sätt.

Knute sa...

Gote, tack för en träffande analys av den antifeministiska feminismen.

Skicka en kommentar