torsdag 1 maj 2008

Sossarna borde nyktra till

- Likt en gökunge har Israel trängt sig in på palestinsk mark och tvingar den palestinska befolkningen att flytta från sina hem, sa SSU-ordföranden Jytte Guteland i sitt förstamajtal. Dagen

Hon avslöjar hårresande okunnighet, för att inte säga illvilja. Majoriteten av Israels judar kom som flyktingar från arabiska och muslimska länder, medan dessa länder tvingade in palestinierna i flyktingläger. Och de hundratals raketer som dagligen avfyras in i Israel? Vad begär sossarna egentligen? Att Israel ska kapitulera?

Utan Israel faller Europa

17 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är okunnig? Dokumentation av historikern vid Haifas universitet Ilan Pappe’ visar att åren 1947-1949 förstördes 531 palestinska byar ,11 palestinska stadsdelar tömdes och omkring 800.000 palestinier fördrevs från sina hem av israelerna. De judar som tvingades fly från arabländerna var en motreaktion av Israels folkrättsbrott. Visst var även arabländernas fördrivning ett folkrättsbrott ( som även jag fördömmer ) men vi måste känna till bakgrunden, dessutom var de judiska flyktingarna mer än välkommna Israel var i stort behov att öka sin befolkning.

Knute sa...

Egon Berglund, det var mer komplicerat än du beskriver.

De palestinska araberna uppmanades av sina ledare att lämna sina hem.

De araber som inte hörsammade uppmaningen och stannade kvar blev israeliska medborgare.

Anonym sa...

Tyvärr har du fel, Massflykten drevs fram av massakrer, våldtäkter, summariska avrättningar. Har du inte hört talas om massakern är i byn Deir Yassin? 9 april 1948, då ca 100 människor mördades inklusive kvinnor och barn, allt för att skrämma iväg palestinierna. Trots att byn en lyckats ingå en icke-aggressionspakt med Hagana. För att inte stöta sig med de kristna i västerlandet såg man till att inte göra en alltför energisk ”rensning” i de mer kända kristna städerna och byarna. Läs ”Vi tillhör detta Land” av den melkitiske ärkebiskopen av Galiléen, Elias Chacour han växte upp i den kristna byn Kafir Biram . Hans vittnesmål bekräftar Ilan Pappe. När Elias Chacour var 14 år kom Haganahs soldater 29 oktober 1948. Prästen (marionitiska kyrkan) i byn gick ut och mötte soldaterna med vit flagg, ingen gjorde motstånd. Soldaterna var vänliga och artiga, de stannade i två veckor.
Efter två veckor med hot om att bli dödade drevs byborna bort från byn.

Knute sa...

Det var arabstaterna som 1948 förklarade krig mot den nybildade staten Israel. 750 000 araber fördrevs och hamnade i flyktingläger i Gaza, Västbanken och Libanon.

800 000 judar fördrevs från arabstaterna.

Något som inte upphör att förvåna mig är arabstaternas ovillighet att ta emot och integrera flyktingarna. De används som gisslan i islams jihad mot judarna.

Anonym sa...

Sionisterna under ledning av Ben-Gurion startade den etniska rensningen av palestinska byar redan i dec 1947 då Dier Ayyup och Beit Affa två försvarslösa palestinska byar angreps, enligt den på förhand uppgjord Plan Dalet som släpptes från israeliska försvarsmaktens arkiv i slutet av 1990-talet. Det var först 15 maj 1948 de reguljära arabiska styrkorna gick in i Palestina, samtidigt som Britterna gav sig av

Knute sa...

För Ilan Pappés påståenden om en plan för etnisk rensning 1948 saknas bevis. Pappé politiska agenda är att demontera den israeliska staten och han är inte vetenskapligt vederhäftig, till skillnad från Benny Morris, vars bok, ”The Birth of the Palestinian Refugee Problem, 1947–1949” (1988), utgår från samma material men inte är lika konspirationsteoretisk.

http://si-info.org/index.php?id=211

Anonym sa...

”Pappe går i polemik mot sin historikerkollega Benny Morris, pionjären för den ’nya’ historien som har trängt undan den rosenskimrande versionen av Israels födelse, i vilken oförsonliga araber i huvudsak bara hade sig själva att skylla sin olycka på. Om Morris underminerade de gamla myternas grundvalar och slog sönder stora delar av väggarna, är Pappe den som får taket att rasa in…” Ian Black (The Guardian)Citat ur resentioner av boken "Den etniska rensningen av Palestina"

Anna sa...

Men Egon, faktum kvarstår, de omgivande arabstaterna har medvetet gjort palestinierna till eviga flyktingar.
Det fanns inga som helst motiv för att de inte skulle få medborgarskap i Jordanien och Syrien och i viss mån även Egypten.
Det är som om karelarna fortfarande skulle bo i flyktingläger i Finland.

Anonym sa...

Svar till Anna: De palestinska flyktingara som hamnade i Jordanien fick medborgarskap där. Samtidigt gör man sig medkyldig till att en etnisk rensning blir fullbordad. Exemplet karelarna är inte relevant, de var finska medborgare innan de tvingades lämna Karelen.

Knute sa...

Israels 60-årsjubileum firas på många
olika sätt...
Idag samlades 5.000 Hamas-anhängare
från hela Nordeuropa i Bröndbyhallen i
Köpenhamn. Efter en dag fylld av hat
och revanschism kom höjdpunkten:
Direktöverföring av ett tal av Ismail
Haniya i Gaza.
**
Mötet har planerats under stort
hemlighetsmakeri. Officiellt var det
en träff för "palestinier" arrangerad
av en arabisk kommunpolitiker
i Danmark.
Säkerhetskällor uppger att det är
det största Hamasmöte som
genomförts i Europa.

Jihad i Malmö

Knute sa...

Stora delar av den svenska vänstern framstår som oförmögen att förstå det skifte i diskussionen kring mellanöstern och Israel som har inträtt i o m den politiska islamismens och jihadismens inträde på den politiska scenen.
Den fundamentalistiska islamismen är en ideologisk rörelse som vilar på en bestämd tolkning av islam vars yttersta mål är ett islamiskt totalitärt herravälde. Medlen är terror och våld. I dag löper terrorns trådar samman i Teheran. De når ut till Hizbollah i södra Libanon. De når till Nordafrikas islamistiska rörelser och till Gazaremsan. Hizbollahs vapen kommer från Iran via Syrien och Hamas rustar sig med vapen, också från Iran.

Östra Ölands fria horisont

Knute sa...

Israels armé släppte igår video som friar Israel från ansvaret för explosion sm dödade en palestinska familj i Beit Hanoun den 28 april. Utredningen visar att familjen dödades av en sekundär explosion av sprängmedel som var avsedd för attacker mot israeliska civila.

Alla israeliska och internationella medier och nyhetsbyråer rapporterar om nyheten: Haaretz, JPost, YNetNews, AP, Reuters, CNN etc., etc.... Aven i Sverige rapporterar tidningen Dagen och Sveriges Radio (SR) om utredningen.

Men inte TT.

Detta är särskild anmärkningsvärt med tanke på att just TT försökte skapa så mycket väsen som möjligt och lägga skulden på Israel. Israels påstådda skuld nämndes några gånger i tid och otid, senast igår (TT-kritik skrev om detta lögnaktiga telegram också).

Nu när utredningen friar Israel från skulden blir det tyst som i graven. Hur länge ska svenska medier anlita en nyhetsbyrå med så tydlig propagandistisk agenda? Kan tidningarna inte översätta Reuters telegram på egen hand?

TT-kritik

Anna sa...

Karelen är visst jämförbart. För kulturellt, etniskt och ur alla andra aspekter tillhörde palestinierna samma folk som de omgivande länderna. Sen var det ju knappast nationella identiteter som utgjorde grunden för samhörighet vid den här tidpunkten. Nationsgränserna var ju skapade av herrarna vid skrivbord i London och Paris.
Det har helt enkelt legat i arabledarnas intresse att vidmakthålla palestiniernas eviga flyktingstatus.

Anonym sa...

Jag skickar en länk till
Michael Winiarski, DN:s korrespondent och hans artikel:"60 år den staten Israel". Ett folk som aldrig får en rättvis fred,faller lätt offer för extremism. De moderata palestinska grupperna har misslyckats. Man kan fråga sig hur seriösa Israel är av en freduppgörelse, när man fortsätter att bygga bosättningar. Jihadismens oförsonlighet till fred har sin motpol hos den Israeliska bosättarrörelsen. Tyvärr verkar det som de är dessa som bestämmer Israels fredspolitik.

Ida sa...

EU, FN, USA och Ryssland har lämnat krav inför Israel att lägga ned sina olaga bosättningar (välorganiserad, kollektiv brottslighet som fick stöd av själva staten). Framför allt, bosättarna uppfyller alla krav för att terrorstämplas.
Om man INTE uppfyller kraven av världens majoritet... Vad ska man göra då..?
En gång satte man Serbien inför krav, av samma EU, USA, FN och Ryssland. Man vägrade att respektera kravet och landet blev bombad mitt i Eropa 1995 & 1999.
Om Israel vägrar att uppfylla kravet, och forsätter att stödja extrema religiösa grupper som bosätter sig illegalt på stulen mark, då ska man sluta peka ut hundratals raketer, Hamas och Hizbollah!
Helt enkelt för att man själv försöker att legalisera egen terrorism.

Knute sa...

Exemplet Kosovo visar hur det kan gå om Israel gav efter. Effekten av Natos ingripande i Kosovo blev att serberna förföljdes och tvingades lämna landet.

Om Israel upphävde ockupationen av Västbanken skulle den i likhet med Gaza bli en bombramp riktad mot Israel. De palestinska ledarnas uttalade mål är att krossa Israel.

De flesta judiska bosättningarna på Västbanken är faktiskt INTE illegala. Men de som är det är ett problem.

Anonym sa...

Bloggen "Högerkänga" förefaller nu ihop med åtskilliga andra regimkritiska bloggar vara definitivt tystade av de poltitiskt korrekta landsförrädarna!

Bojkotta Google!


Tills vidare håller vi till på:
http://hogerkanga2.blogspot.com
"Vinterbadaren"

Skicka en kommentar