söndag 11 maj 2008

Svenska Miljöpartiet på Hamas-möte i Köpenhamn

Miljöpartiets Yvonne Ruwaida skriver i Sydsvenskan att Israel har en apartheidregim. Men i det fallet är araberna värre. Ett exempel är Palestinska Myndighetens lag från 1996 som förbjuder försäljning av fast egendom till judar. Hon skriver, "gifter sig en israelisk medborgare med en palestinier så får maken eller makan inte bosätta sig i Israel." Så nekad anhöriginvandring ska räknas som apartheid? Att dömas till döden för att lämna islam är värre, tycker jag. Läs mer >>

1 kommentarer:

Knute sa...

"Janne Josefsson är som bekant en mycket konfrontatorisk tv-man och det program som han numera leder, SVT:s Debatt, är i sig väldigt konfrontatoriskt, med en hel läktare av människor som sitter och gapar desperat för att få fram just sin poäng.

Så när ämnet som avhandlas dessutom är Israels sextioårsdag är naturligtvis katastrofen ett faktum.

Jag varken vill, hinner eller orkar skriva något långrandigt om själva ämnet. Men en sak förtjänar att påpekas: när Yvonne Ruwaida med gråten i halsen sitter och vräker ur sig sina anklagelser mot Israel får hon tala till punkt. När den debile Dror Feiler sitter och skriker, fäktar med armarna och förbannar Israel får han tala till punkt. När en brigad från Palestinska föreningen sitter och anklagar Israels politiker för sina egna ledares monumentala inkompetens får de tala till punkt.

Men när Israelvänliga röster i studion - Gunnar Hökmark, Ilya Meyer och Siewert Öholm - försöker säga något så hinner de aldrig mer än max en och en halv mening innan de avbryts. På så vis blir programmet ändå informativt, fast på ett annat sätt än producenterna föreställt sig.

Bilden av en liten sansad skara som omges av en mobb med skrikande galningar är nämligen en mycket konkret illustration av det läge som Israel befinner sig i."

http://ingero.blogspot.com/2008/05/folkbildning.html

Skicka en kommentar