onsdag 8 december 2010

Vem filtrerar Wikileaks åt Aftonbladet?

Från journalister får vi höra att Wikileaks inte dumpar dokumenten klumpvis, de presenteras och tolkas av kompetenta journalister. Det ska garantera kvalitet och upprätthålla säkerheten. Men vem är denne kompetenta person?

En Israel- och USA-hatare som heter Johannes Wahlström, beryktad för att fabulera om en internationell judisk konspiration.

Man kan säga att Wikileaks är en sorts kupp. Julian Assange är en före detta hacker. Här hade han en chans att bedriva storpolitik. Är det en tillfällighet att en kille som Wahlström styr filtreringen? De är av samma kaliber, med enormt självförtroende och ambition och låg självkritik. En dålig kombination.

läs vidare >>

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men vem följer Wikileaks via Aftonbladet? Att läsa Aftonbladet är ju som att titta på Bolibompa.

Använd The Guardian och Der Spiegel istället. De har ju riktiga genomgångar av materialet, sökvänligt och dessutom med korrekta källangivelser i materialet.

Att ens KLAGA på Aftonbladet är larvigt. ALLA vet att Aftonbladet står för inkompetens, så det är liksom att skjuta på vidöppet mål med död målvakt.

Knute sa...

Även Svenska Dagbladet och norska Verdens Gang använder samma filtrerare.

Anonym sa...

Anna Ardin är tillbaka på banan. Hon har öppnat sin blogg igen. Hon måste ju ta tag i sitt senaste projekt tidningen Islam & Politk som är ute nu. Leif Silbersky säger att soppan är det värsta han sett. Han företräder Julian Assange och Claes Borgström företäder Anna Ardin och den andra kvinnan som anmält. Hela grejen är en världsnyhet. Allas blickar på Sverige. Alhem anser att Assange drabbats hårt av anklagelsen.

Anonym sa...

Ibland behöver inte materialet någon tolkning, när amerikanerna från flygplanet dödade civila, det gick att se direkt.
Oftast handlar om företeelser alla vet om.
Alla visste i Viña att helikopterna som gick en efter en mot havet, kastade folk i havet, och att alla dessa amerikaner som var där just då var Amerikanska Agenter som "hjälpte till", etc etc, skillnaden nu är att det finns dokumment tillverkade i USA som bekräftar det som de flesta ändå redan vet. Amerika är en terrorland som har många mord bakom sig, och stödje många statskupp där folkvalda fick betala med livet att de blev folkvalda. Inget nytt, men nu finns dokummenter.

Alex Hultgren

Knute sa...

Alex H, Vietnamkriget och kuppen i Chile var väldigt länge sen och du får nog leta förgäves efter i Wikileaks-dokumenten.

Den tidens avslöjare var relativt patriotiska och demokratiskt sinnade och inte på långa vägar lika fanatiska Amerikahatare som Julius Assange. Om västvärlden inbillar sig att Afghanistan är ett nytt Vietnam kommer det att leda mänskligheten i fördärvet.

http://everykindapeople.blogspot.com/2010/12/jag-bara-undrar.html

gäster sa...

Johannes Wahlströms ständiga närvaro

Inte nog med att han, trots sina antisemitiska diatriber och sitt samarbete med Förintelsemotståndare och nazistorganisations-försvarare, har fått anställning på SVT:s nyhetsmorgonsprogram och på Dokument inifrån. I kvällens dokumentärfilm om Wikileaks förekom han också i eftertexterna i egenskap av researcher.

http://www.axess.se/blog/post/2010/12/12/Johannes-Wahlstroms-standiga-narvaro.aspx

Skicka en kommentar