fredag 3 december 2010

Människor som bojkottar varor från Israel borde betänka...

... att det innebär att nazismens "Kauft nicht bei Juden" – “köp inte av judar” – är tillbaka. Den moderna antisemiten visar respekt för judar som varit döda i 70 år, men känner motvilja mot levande judar som vidtar försiktighetsåtgärder för att skydda sig...

läs mer: Den moderne antisemiten

15 kommentarer:

Knute sa...

Skogsbrand i Haifa: “Arabs have been dancing in the streets… in celebration of the deadly fire”

Nå, hvis jeg forstår dette her korrekt, så er brandene antændt af araberne, de 40 betjente klarede at evakuere fortrinsvis ARABISKE fanger, så at disse indebrændte. Herefter omkom israelerne, hvorefter araberne dansede af glæde og lavede en folkefest ud af det.
ER DET KORREKT ????

Herefter må vi så nok konstatere, at DDR, TV” og Ritzaus’s Løgnebureau nok INTET kender til det. Vi skal IKKE høre noget om det. De stakkels forfulgte arabere er jo medie-darlings.

Godt, at jeg ikke er journalist. Det kunne min samvittighed ikke klare. Der er trods alt grænser. Man skal jo også kunne være sig selv bekendt.

http://www.uriasposten.net/archives/20720

Daniel sa...

"vidtar försiktighetsåtgärder för att skydda sig", ja, så kan man också se det om man vill. Det andra sättet att se på det är överdrivet våld, människoförtryck, ignorans av mänskliga rättigheter.. listan kan göras lång. Och sedan att hänga upp det på antisemitism är bara trams, jag har inget emot människor beroende på bilken religion de tillhör, men staten Israel har i många år gjort som de velat, och jag kommer at fortsätta att bojkotta allt som har med Israel att göra tills de ändrar sin inställetning.

Kalle sa...

Ännu har ingen påstått att den stora branden i Israel har anlagts av judar för att kunna skylla och anklaga araberna för ännu ett terrordåd med åtföljande bestraffningar. Men det kommer !

Knute sa...

Daniel, är du säker på att du har alla fakta? Svenska media är bara intresserade av att framställa Israel i så dålig dager som möjligt. Eller snarare hänvisade till nyheter från TT, Talibanernas Telegrambyrå. Undrar vad det är för skumma typer som jobbar där. Det verkar som TT är en underavdelning till palarabernas PR-byrå.

Ett exempel är när araber fejkade gravar för att kapa åt sig mark i Jerusalem, och tidningarna upprört skrev att israelerna fraktade bort gravstenar.

länk1 länk2 länk3

Ska vi verkligen ge Israel skulden för de problem som palestinierna har?

Mumrick sa...

Men för i h. Så om jag inte gillar Israels olagliga ockupation av diverse områden som FN sagt är olagligt att ockupera så är jag antisemit? Nu är det ju så att jag undviker produkter från alla stater som inte sköter sig... Jag har inget emot judar, kineser, saudiaraber, men jag handlar inte med dem för det...
Om man skriker varg för ofta tappar det liksom sin mening.

Knute sa...

När Israels belackare talar om "olaglig ockupation" baserar sitt ställningstagande på FN:s säkerhetsråds resolution 242.

Resolutionen kräver inte att Israel lämnar "alla områden", utan helt enkelt "områden".

Sedan 1967 har Israel förlorat kontrollen över mer än 90% av de territorier som det fick i sexdagarskriget, inklusive hela Sinaihalvön, hela Gazaremsan och stora delar av Judéen och Samarien.

Vad mer, Jordanien har avstått från sin rätt till Judéen och Samarien.

R sa...

Knute, den judiska familjen Bonniers är storägare i TT, men det kanske inte spelar så stor roll för konspirationsteoretiker.

Knute sa...

... men konspirationsteorier verkar spela stor roll för dig, R, annars hade du inte dragit upp Bonniers börd. I fallet TT spelar inte ägandet någon större roll jämfört med kommunistjournalisternas hegemoni.

Knute sa...

Mange arabere fordømmer Egypten og Jordan for at bistå med hjælp til slukning af branden, ifølge arabiske medier. Mange i den arabiske verden synes at være tilfreds med den store brand, der har hærget i det nordlige Israel i løbet af de sidste par dage …

http://semit.wordpress.com/2010/12/04/arabere-gud-straffer-israel-for-at-besaette-land/

Knute sa...

Arabiska nazi-invandrare: 25,2% tycker att Hitler var bra

Otroligt: 25,2 procent av invandrare till Österrike från Turkiet och arabvärlden håller med meningen "Hitler har gjort mycket bra för folket".

Ännu mer dramatisk är antisemitismen som är förstärkt av konflikten i Mellanöstern: 45,6% av ungdomar av turkiskt eller arabiskt ursprung ansåg att "judarna har fortfarande för stort inflytande i världsekonomin."

Junge Migranten mit türkischen & arabischen Wurzeln haben Demokratie-Problem

http://www.oe24.at/oesterreich/politik/25-2-finden-Hitler-gut/6467082

Knute sa...

Det är en kristallklar demonisering av Israel om man tror att Gaza är utbombat. Det är knappast mer än 10-20-30 hus och täcker kanske 1 promille av en promille.

http://semit.wordpress.com/2010/12/05/unwra-far-tonsvis-af-cement/

Knute sa...

UTDRAG ur Geert Wilders' tal i Tel Aviv (05/12/2010):

[...] Vi måste tala sanning. Sanningen är att Jordanien är Palestina. Sanningen är att Samarien och Judéen är en del av Israel. Sanningen är att Jerusalem inte kan falla. Sanningen är att Israel är den enda demokratin i en mörk och tyrannisk region. Sanningen är att Israel är själva stöttepelaren i Väst. [...]

Det är här som vår civilisation är under attack medan vi pratar. Det är här som vi, män och kvinnor i Väst, måste visa vår beslutsamhet att försvara oss. Det är här som Israel har tänt ljuset av frihet. Européer och amerikaner måste hjälpa israelerna att hålla fast vid det ljus som lyser i mörkret. För Israels skull och för allas vår skull.

http://missionxp.webblogg.se/2010/december/geert-wilders-fem-sanningar-om-israel-i-tel.html

Anonym sa...

Den Israeliska staten har medvetet brutit mot ett antal konventioner och internationella lagar. Det har förvisso även deras motståndare gjort i många lägen men det är en enorm skillnad mellan vad en demokratisk rättsstat som är beväpnad med de bästa vapen som pengar kan köpa och som är fullvärdig medlem i bla FNs säkerhetsråd begår för handlingar och vad några dåligt utrustade extremister gör.
Precis på samma sätt som världssamfundet måste ställa högre krav på Amerikanska handlingar under krig än exempelvis Afghanska eller Irakiska handlingar.
Man kan inte som i sandlådan försvara sig med att "han slog först" så då får jag bomba honom till stenåldern.
En stat som i sammanhanget är att betrakta som Goliath har ett större ansvar än så och det har man gång på gång visat att man inte är intresserad av att ta. Alltså är inte staten Israel att betrakta som en rättsstat där konventionerna om exempelvis de mänskliga rättigheterna gäller.
Å andra sidan kan man säga detsamma om dess största samarbetspartner och bidragsgivare USA så det är kanske inte så konstigt att man i ledningen av denna högst militanta stat inbillar sig att man kan göra som man vill utan minsta ansvar.

För 50-år sedan begick Israeliska paramilitära organisationer de första terrordåden när de bla mördade FNs sändebud Folke Bernadotte.
Dessa hyllades 1980 som hjältar och en av dem blev premiärminister.
Är det rimligt i en rättsstat att terrorister hyllas som hjältar och tillåts inneha landets högsta ämbete??

Den som inte ser det olämpliga och direkt orimliga i Israels beteenden under åren är blind.

//Mr Galahad

Anonym sa...

Mr Galahad, tror du att krig är en sorts tennismatch?

Lisa/

Knute sa...

Det finns 358 miljoner araber i Mellanöstern och Nordafrika och 5,4 miljoner judar i Israel. Det är närmast ett mirakel att Israel fortfarande består.

Skicka en kommentar