onsdag 1 december 2010

Sverige är en auktoritär stat. En sån gör aldrig fel.

En blomstrande Dominic på passfotot till vänster, strax innan han togs i förvar av den svenska socialtjänstens agenter. Bilden till höger från Dominic Johanssons hemsida, visar en "inte-så-blomstrande Dominic" några månader efter att han med våld placerades i svenska fosterhemssystemet.

Pappan till den omhändertagna Dominic på Gotland är häktad, på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande. Anledningen är att han tog pojken med sig vid det senaste umgänget.

Historien om Dominic är fullkomlig vansinnig. Den verkar otrolig och många läsare tvivlar säkert på, att det här kan vara sant. Hade jag inte själv sett liknande förhållanden i Danmark på 70-talet, hade jag nog inte trott på detta heller. En del socialarbetare (socialrådgivare, psykologer och liknande) inbillar sig, att de vet och kan allt, ibland i en mycket omogen ålder. Bland de övergrepp jag kommer ihåg, var en pojk, som inte fick vara hemma hos föräldrarna, därför att de på hemmets väggar hade några gudliga bilder eller skriftspråk hängande.

Läs vidare >>

0 kommentarer:

Skicka en kommentar