fredag 16 oktober 2015

Vägen till helvetet är belagd med oljedollarDe flesta människor lär sig från en tidig ålder att pengar inte växer på träd. Och ingenstans är detta mer sant än när det gäller att betala för kulturberikning, vilket är en läxa som Norges statsminister Erna Solberg lärde sig den hårda vägen häromdagen när hon var tvungen att informera Stortinget om de svindlande kostnaderna för det enorma inflödet av så kallade "asylsökande".

Och för att öka på fru Solbergs elände, detta sker i en tid då intäkterna från den norska oljan har halverats, vilket resulterar i att tiotusentals norrmän förlorar sina överdådigt betalda arbeten i den norska oljeindustrin. Fler och fler unga norrmän har anslutit sig till skaran av arbetslösa, och måste förlita sig på sociala allmosor från regeringen för att klara sig.

Vad kan vara bättre då än att spendera miljarder dollar på horder av människor från tredje världen - mestadels muslimer - som mer eller mindre är analfabeter, som inte har någon avsikt att bidra till samhället och som endast letar efter en rik och godtrogen rik nation i väst som de och deras klan kan tigga av?

The road to hell is paved with petrodollars