söndag 13 september 2015

Bollen är i rullning

 

Vikten av att människorna skall registreras i första mottagarland – i uppenbart syfte att sedan avvisa människorna just dit:

"Svarte-Petter-spelet är i full gång, alla pekar på någon annan och ingen vill fastna med migranterna. Och ur ett Centraleuropeiskt perspektiv är både Merkel och Löfven två festfixare som skickar ut inbjudan, men som hoppas att de ankommande gästerna stupar redan under den föregående barrundan. Det viktiga är trots allt inte solidariteten i sig. Utan att man ser bra ut utåt och att någon annan fastnar med festräkningen." L.P

Tyskland inför gränskontroller. Nu hänger allt på om Ungern kan stoppa den muslimska invasionen. Blir staketet mot Serbien färdigt i tid? Annars står landet snart som Svartepetter med en miljon migranter som varken kommer fram eller tillbaka.

Eurokraterna i Bryssel är odugliga. Först och främst borde de hjälpa Grekland att hejda anstormningen från Turkiet. EU är en värdelös konstruktion. Kanske Finland hinner stänga gränsen mot Haparanda, men för de flesta av EU-länderna går det rent åt helvete.

Även om framtidsutsikterna är dystra ska man inte tappa humöret. Som Søren Kierkegaard skrev, det gäller att flytta fokus från lidandet till det glada, det lyckliga, det goda.


Bild från Hodja