torsdag 31 juli 2008

Tala klarpråk om skolbränderna!


Det börjar bli för många skolor som brunnit nu. Svenska makthavare verkar ha ett oändligt tålamod, och en oändlig massa skattepengar att bygga upp skolorna för. Och försörja mordbrännarna och deras familjer.

Kostnaderna för skolbränderna under ett år i Sverige, 500 miljoner kronor, kunde räckt till 1200 lärartjänster.
GT

Björn Björkman är projektsekreterare på Svenska brandskyddsföreningens projekt Skolan brinner, vars syfte är att minska skolbränderna. Han kallar skolbränder för ett ”tonårsproblem”. Det är ungdomar som på grund av uttråkning, nyfikenhet eller okunskap sätter fyr på skolan.
– Ofta ligger det sociala problem bakom. Man känner sig osedd och vill få uppmärksamhet.

En viktig åtgärd han ser är att redan på dagis lära pojkar och flickor att hantera eld, tändstickor och annat på ett säkert sätt.
Sydsvenskan

Tillåt mig att hånskratta. Om man inte törs identifiera problemet går det inte att göra något åt det. Och problemet är vissa muslimska pojkars hat mot det svenska samhället, ett hat det fått med sig hemifrån och från moskén.

Uppdatering:

En dum kommentar har avvisats. Den anonyme skribenten anklagar mig för att uppmana till våld mot civila muslimer, vilket var och en som kan läsa innantill begriper att jag inte gör. Tvärtom är det ju våldet jag vänder mig mot. Som jag tidigare sagt bryr jag mig inte om var människor kommer ifrån, utan vad de har i huvudet. Om de är beredda att följa våra lagar och moralregler är ju allt frid och fröjd. Jag begriper inte att det är så känsligt att kritisera islam. Man får ju kritisera kommunism och nazism, varför inte islam som också är en mordisk och totalitär ideologi?

"Det är alltid lika märkligt när någon hävdar att man har en åsikt som man aldrig förfäktat." Lars Åberg i
Sydsvenskan

Jag skulle tro att många börjar inse att islam har ett finger med i den stigande kriminaliteten, men vågar inte tala klarspråk av rädsla för att beskyllas för rasism. Unga rånare har faktiskt sagt att "vi krigar mot svenskarna". Med andra ord finns det ett inslag av jihad som inte kan bortförklaras med utanförskap och fattigdom.

Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet

Tala klarpråk om skolbränderna!

5 kommentarer:

Knute sa...

En dum kommentar har avvisats, vilket föranledde mig att lägga till några rader i inlägget.

From Sweden with Grief sa...

Jag beundrar ditt tålamod, med vilket du skriver det ena sakliga inlägget efter det andra! Du kan spetsa till det, men det är inte svårt att förstå varför, det kan behövas en tydlig vinkel!
Ditt lugn, din vilja att förtydliga och klargöra, och ditt sätt att hantera språket gör dina texter mycket läsvärda och stiliga!

Knute sa...

Tusen tack för berömmet, Ultra!

Anonym sa...

Håller med, vilken flathet, när är botten nådd, när drar betalarna i bromsen!? Det ska stå en mycket dyrt att fördärva och terrorisera andras egendom/tillvaro. Betalas tillbaka med ränta, finns inte medel så ska det erbjudas möjlighet att arbeta av skulden krona för krona! Alla skall lära sig att förstå att allt har sitt pris! Expect no mercy!

Anonym sa...

Håller bara med! Fel diagnos av problemet leder till fel behandling!
Som att behandla lugninflamation med lavemang; även om slutresultatet kan likna varandra utseendemässigt!

Skicka en kommentar