tisdag 1 juli 2008

Tolgfors obegriplig

I dagens pappersversion av Expressen påstår han att opinionen mot FRA-lagen är vilseledd av felaktiga uppgifter.

Han hävdar att spaningen inte riktas mot ”enskilda personer” eller ”generellt”. Vad fan menar karln?

Ingen – förutom FRA och liknande institutioner – vet exakt vilka sökord som kommer att användas, så man kan inte fastslå exakt vilka det rör sig om, men det är mindre viktigt.

Det är principen som är det. Att man söker på vissa sökord och att det på grund av det kommer att innebära, att vissa privatpersoner som inte är terror- eller brottsmisstänkta kommer att få sina mejl kollade, för att efteråt eventuellt avfärdas som ofarliga.

Därmed liknar det att sprätta pappersbrev på Tomteboda på måfå.

En expert citeras i AB:

David Lindahl, forskningsingenjör i IT-krigföring vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, kommer med en gissning även lekmannen skulle våga sig på:
– Det första man kommer att kolla efter är vissa sökord: Bomb, Afghanistan eller IT-krig. Ner på lägsta nivå kommer man att scanna samtliga mejl, det är det som berör flest människor, säger han.
Därefter kommer vissa mejl att flaggas som potentiellt intressanta
.”

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2798919.ab

Och så vidare. Samtidigt är ju en otrolig fokusering på mejl. Varför inte på kartläggning av de som ofta surfar in på t ex nazisajter? Något som är förbjudet i Tyskland.
Eller vilka som surfar på kända eugeniker och söker information om vem som är jude om och om igen?

Är det bara ”döda åt alla otrogna” och ”jalla, jalla” som intresserar?

Kom igen – den brottspreventiva mentaliteten har fått sådant fotfäste hos både myndigheter och vanliga medborgare, att man kommer att utgå från sina egna inskränkta intressen: relationer, semester, Idol-stjärnor, blablabla.

Men de medborgare som är politiskt och historiskt intresserade kan inte räkna med att de inte blir synade i sömmarna i samhällsintressets namn. Och rent-mjöl-i-påsen-idioterna kommer att tycka att det är okej.

IT-experten Pär Ström:


Men jag har redan lagt på mig självcensur. Jag tänker på vad jag skriver i mail och undviker att besöka vissa sajter. Det kommer att hända även svenska folket, det är en enormt stor konsekvens av FRA-lagen.”

http://www.expressen.se/nyheter/1.1210104/staten-ser-dig


Obs. ”undviker att besöka vissa sajter”. Givetvis talar han inte om porrsajter utan om politiska extremistsajter.

Och – åter: tänk på att tysk polis gjort razzior mot hundratals besökare av förbjudna nazisajter.

I USA har representanthuset med överväldigande majoritet antagit en lag, som kommer upp i senaten senare och sen skall förkastas eller godkännas av presidenten.


http://news.cnet.com/8301-13578_3-9825287-38.html

http://www.democracynow.org/2007/11/20/homegrown_terrorism_prevention_act_raises_fears

Den är initierad av en demokrat i Kalifornien med band till Rand Corp. En av företagets representanter talar om band mellan islamister och anti-globaliseringsvänstern, varför man behöver hålla ögonen på den senare. Spektret över potentiella samhällsfiender bara vidgas.

Udden med den amerikanska lagen är alltså riktad mot antiglobaliseringsrörelsen. Personer som lägger sig ned och blockerar kan, om lagen går igenom, åtalas för terrorism i stället för civil olydnad.

Den globala tendensen är entydig. Vi går mot en global polisstat. Internet är förutsättningen, fundamentet i den.

På 60-talet talade man om ”konvergensteorin”: att kapitalismen blev mer socialistisk och kommunismen mer kapitalistisk, och efter ett tag skulle båda systemen smälta samman.

Trilaterala kommissionen försökte på 80-talet påverka Gorbatjov att liberalisera Sovjet i utbyte mot att EU kommunistiserades.

Idag har vi Kina som blir allt mer mjuk-diktatoriskt och ”kapitalistiskt” emedan västvärlden blir allt mer stordrift och ”blanddemokrati”.

Gästskribent: JEAN MOULIN

0 kommentarer:

Skicka en kommentar